milorad_cavic_1

PLIVANJE

Srbija dobila još dva člana za OI 2012.

ĆAVIĆ I LENĐER U LONDONU

 

Fenomenalni srpski plivači Milorad Čavić i Ivan Lenđer u istom danu ispunili su ’’A’’ standarde za predstojeće OI u Londonu 2012.

Srbija je dobila petu i šestu olimpijsku vizu za London. Posle kvarteta strelaca, Milorad Čavić i Ivan Lenđer isplivali su brže od „A“ norme na 100 delfin i tako obezbedili mesto na najvećoj smotri svetskog sporta. Tokom prošle godine ništa nije išlo kako je Lenđer želeo. Stotinke su ga odvajale od normi za Svetsko prvenstvo u Šangaju. Sada je sve to počelo da mu se vraća.

Povezana vest:  Stjepanović: Hteo sam bolje i brže

– Godinu dana sam bio u velikoj krizi. Iako sam naporno trenirao, rezultata nije bilo. Svašta mi je prolazilo kroz glavu. Na sreću uspeo sam da sačuvam mir i drago mi je da polako dolaze stvari na svoje mesto. Ako bih imao mogućnost da treniram dva puta dnevno u velikom bazenu, sigurno bih išao debelo ispod 52 sekunde – zaključio je sjajni Lenđer

Povezana vest:  Srpski veslači nastavljaju pripreme na Jahorini i u Tivtu

Prvo je Ivan Lenđer na Otvorenom prvenstvu Turske u Istanbulu štopericu u polufinalu zaustavio na 52,29, što je sedam stotinki bolje od najvišeg standarda. Samo sat vremena kasnije na mitingu u Ajndhovenu, Milorad Čavić je osvojio drugo mesto, i ostvario vreme 52,10 i vizirao pasoš za svoje četvrte olimpijske igre.

– Trka je bila jako dobra. Raspao sam se, ali se isplatilo. Nisam očekivao u ovom periodu ovako dobar rezultat, jer sam u punom treningu. Cilj je bio da idem oko 52,5, drago mi je da je bilo brže – istakao je jedini Evropljanin koji je 100 delfin plivao ispod 50 sekundi.

Povezana vest:  PLIVANJE, STJEPANOVIĆ I ŠORAK U FINALU

Ovim ostvarenjima srpski plivači stigli su na treće i četvrto mesto svetskih lista za ovu godinu. Brže su išli samo Amerikanac Majkl Felps (51,75) i Holanđanin Jeri Verlinden, koji je pobedio u Ajndhovenu (51,85).