Ministar i CavicPodrška Ministarstva plivačima na SP u Šangaju

POSETA MINISTARKE JEDNOM OD POSLEDNJIH TRENINGA PRED POČETAK SVETSKOG PRVENSTVA

Ostalo je još samo jedan dan do početka Svetskog prvenstva u plivanju. Ministar za omladinu i sport Snežana Samardžić – Marković, posetila je jedan od poslednjih treninga pred početak zvaničnog prvog dela takmičenja, koje počinje u nedelju 24. jula jutarnjim kvalifikacijama, kada će prvi nastupiti Čavić i Lenđer na 50m delfin, Silađi Čaba na 100m prsno i Velimir Stjepanović na 400m slobodno.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP MAĐARSKA, Silađi bez finala u trci na 50 metara prsno

Polako se oseća i hvata čitav Šangaj takmičarska groznica. Sve ekipe su stigle, tačnije ukupno 181 zemlja uzeće učešće na ovom Svetskom prvenstvu, što je i svojevrstan rekord kada su u pitanju svetska prvenstva. A atmosfera u srpskom timu je sve bolja.

– Jako mi se sviđa atmosfera u timu, svi su raspoloženi i fokusirani na svoj rad. Sa ovakvim pristupom sam oduševljena, vidi se da svako od njih zna šta radi i koliko su posvećeni ovom takmičenju. Iskreno se nadam i želim im od sveg srca dobre rezultate – nije krila zadovoljsvo gđa Snežana Samardžić – Marković, Ministar za sport i omladinu R. Srbije.

Povezana vest:  VESLANJE, Veliki povratak Jovana Popovića

Ministar i HiglMinistarka nije mogla, a da se ne osvrne na uslove koji vladaju na ovom takmičenju, velelepni bazen i čitav kompleks.

– Ovaj projekat bazena je fantastičan, čitava organizacija i grad Šangaj. Prosto ne mogu da verujem da je u pitanju montažni bazen koji se nalazi u jednoj ogromnoj dvorani, koja prima blizu 20.000 gledalaca. Kao naša Arena u Beogradu – kroz osmeh je dodala Ministarka Snežana Samardžić – Marković.

Povezana vest:  Srpski kajakaši na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj

Ovu posetu uveličao je i gdin Zoran Pavlović, Konzul R. Srbije u Kini, koji je zajedno sa delegacijom Ministarstva za omladinu i sport R. Srbije poželeo mnogo sreće i uspeha našim najboljim plivačima na ovom Svetskom prvenstvu.