Olimpijsko selo u Trabzonu

XI LETNJI EYOF

Mladi sportisti Srbije sutra kreću put Trabzona

Dva dana uoči otvaranja XI Letnjeg EYOF-a u Trabzonu, organizatori obavljaju završne pripreme. Skoro četiri hiljade mladih sportista, iz 49 zemalja Evrope pristiže u grad na Crnom moru.

EYOF tim OKS putuje za Trabzon sutra, u subotu, čarter letom JU 4204 u 4.20 ujutru, a zajedno sa čitavim Timom u Trabzon će otputovati i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

Povezana vest:  OKS obavestio državne organe o poseti MOK Kosovu i Metohiji

Šef Misije OKS Dr Branislav Jevtić doputovao je dva dana pre delegacije kako bi obavio neophodne pripreme za dolazak Tima i kako bi osigurao da sportisti odmah po dolasku mogu nesmetano da se smeste i potom obave prve treninge.

Novoizgrađeno Olimpijsko selo primiće ukupno 3700 učesnika XI letnjeg EYOF-a, a po okončanju takmičenja postaće Studentski dom Karadeniz tehničkog univerziteta. Pored samog Olimpijskog sela u Trabzonu je za potrebe EYOF-a izgrađen i značajan broj sportskih objekata.

Povezana vest:  OI 2016, Počeli i ostali teniski mečevi na Olimpijskim igrama

Po dolasku u Trabzon sportisti Srbije će obaviti prve treninge, a na sastanku rukovodstva Misije u subotu, 23-eg uveče biće doneta odluka ko će od naših sportista nositi zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja EYOF-a.

Ceremonija otvaranja XI Evropskog olimpijskog festivala mladih održaće se u nedelju 24. jula, sa početkom u 20.30 (po lokalnom vremenu) na Husein Avni Aker stadionu u Trabzonu.

Povezana vest:  Ministarka Alisa Marić čestitala Divcu reizbor na mesto predsednika OKS