Fudbalskom klubu Partizan izrečena je zabrana organizovanog prisustva navijača na predstojećem meču protiv Budućnosti u Podgorici u kvalifikacijama za Ligu šampiona, saopštili su danas crno-beli.

-Odlukom disciplinskih organa UEFA, Partizanu je izrečena zabrana organizovanog prisustva navijača na prvom gostujućem meču u kvalifikacijama. Ovo znači da sektor koji je propisan za navijače gostujućeg kluba neće biti stavljen na raspolaganje Partizanu i njegovim navijačima – navodi se u saopštenju crno-belih.

Povezana vest:  Manćini planira da vrati Balotelija u reprezentaciju

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Budućnost u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je revanš sledeće nedelje u Podgorici.  Kazna je doneta, kako se dodaje, zbog neprimerenog ponašanja i skandiranja jednog dela gledališta na meču sa poljskim Zaglebljem prošle sezone.

Šampion Srbije je apelovao na navijače da poštuju tu odluku i da ne idu na meč u Podgorici.

Povezana vest:  Luis Suares ostaje u Barseloni do 2021.

-Na taj način smanjujemo rizik eventualnih problema i novih kazni po naš klub – navodi se u saopštenju Partizana.

Partizan je, pored zabrane prisustva navijača u Podgorici, novčano kažnjen i sa 25.000 evra, kao i sa umanjenim kapacitetom stadiona u Humskoj na prvoj domaćoj utakmici UEFA takmičenja (severna tribina).

-Pozivamo naše navijače da sutra uveče u što većem broju ispune stadion u Humskoj i da fer i sportskim navijanjem podrže naše fudbalere u nastojanju da se obezbedi što bolji rezultat pred revanš – zaključuje se u saopštenju Partizana.

Povezana vest:  Mladi fudbaleri Srbije ubedljivi protiv Makedonaca

Prva utakmica izmedju Partizana i Budućnosti igra se sutra od 20.45.