Fudbalski klub Partizan apelovao je na svoje navijače da na sutrašnjem meču protiv Olimpijakosa navijaju fer i sportski i da pokažu da su crno-beli dostojni evropskih utakmica.

-Molimo vas da navijate fer, sportski i korektno bez pogrdnih parola, transparenata i povika kako i dolikuje ugledu FK Partizan i njegovih navijača – navodi se u apelu Partizana.

Fudbaleri Partizana sutra od 20.45 dočekuju Olimpijakos u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crno-beli su u saopštenju istakli i da je Partizan „pod ozbiljnom prismotrom delegata Uefa“ i da će svaka vrsta nesportskog ponašanja, političkih, rasističkih i nacionalnih uvreda, kao i neprimerenog rečnika biti sankcionisana na štetu kluba.

Povezana vest:  Pripreme Partizana od 17. januara, Stanojević kreće 10.

-Partizan već plaća veliki broj kazni, a svaka sledeća vodi ka suspenziji stadiona i publike. Molimo sve da navijamo u korist, a ne na štetu našeg kluba i da svojim navijanjem pokažemo da smo navijači i tim dostojni evropskih utakmica – naveo je Partizan.

Pored apela, Partizan je pozvao navijače i da poštuju pravila koja se tiču ulaska na stadion. Kapije stadiona se otvaraju dva sata pre utakmice, a klub je pozvao navijače da dodju na vreme kako bi prošli bezbedonosnu kontrolu, a potom ušli na stadion.

Povezana vest:  Srbija danas u Skoplju igra protiv Makedonije

-Utakmica je visokog rizika i niko bez ulaznice neće moći da udje na stadion. Deci, bez obzira na uzrast, neće biti dozvoljen ulazak na stadion bez ulaznice – navodi se.

Partizan je pozvao navijače i da obaveznu sednu na mesto obeleženo na ulaznici (sektor, red, broj sedišta), kao i da sa sobom ne nose sitan novac, upaljače, olovke, priveske, vodu i sve druge predmete koji nisu dozvoljeni da se unose na tribine i stadion tokom sportskih manifestacija.

Povezana vest:  Milito zbog povrede propušta ostatak sezone?

-Pri ulasku na stadion idite pravo do vašeg mesta bez zadržavanja u prolazima, hodnicima, stepeništu… U slučaju nepoštovanja propisa dodatna redarska služba će vas usmeriti i uputiti na vaše mesto. Ovo se najviše odnosi na stepeništa koje tokom dva poluvremena moraju biti prohodna – zaključuje se u saopštenju Partizana.