spanija_logoŠPANSKA LIGA

Ubedljive pobede Malage i Hetafea

 

Fudbaleri Malage pobedili su danas Saragosu sa 5:3 i ostvarili prvi trijumf u prvenstvu, dok je Hetafe pobedio Levante sa 4:1, u utakmicama drugog kola španskog prvenstva. Malaga je na stadionu Romareda posle 35. minuta utakmice vodila sa 5:0. Po dva gola za goste postigli su Huanmi i Fernando, a strelac petog gola bio je Kvinsi Ovusu-Abeje.

Povezana vest:  Mesi fudbaler godine u izboru "WorldSoccera"

Fudbaleri Saragose su nakon toga postigli tri gola, ali ipak nisu uspeli da stignu veliku prednost Malage. Strelci za domaće bili su Edmilson, Marko Peres i Ander Herera. Hetafe je na svom terenu pobedio Levante sa 4:1. Do 11. minuta domaći su vodili sa 2:0 golovima Hajmea Gavilana i Adrijana Kolunge. Gosti su u 14. minutu smanjili na 1:2 preko Rafe Žordea, ali je Hetafe sa dva gola u 90. minutu došao do ubedljive pobede. Strelci su bili Gavilan i Havijer Arizmendi.

Povezana vest:  Ibrahimović propušta Nemačku, selektor mu daje odmor

Ubedljiv je bio i Viljareal koji je na svom terenu pobedio Espanjol sa 4:0. Dvostruki strelac u pobedi „žute podmornice“ bio je Đuzepe Rosi, a golove su još postigli Borha Valero i Nilmar. Sporting iz Hihona pobedio je na svom terenu Majorku sa 2:0 i osvojio prva tri boda u novoj sezoni. Domaći su poveli u 47. minutu golom Alberta Botie, a konačan rezultat postavio je Dijego Kastro, pogotkom iz jedanaesterca u 86. minutu.

Povezana vest:  Sevilja platila ceh za poraz Reala u El Klasiku