navi napoli

LIGA ŠAMPIONA

Grupa F: Borusija bolja od Arsenala, Napoli od Olimpika

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su večeras u Londonu ekipu Čelsija sa 2:1, dok je Napoli, takođe, u gostima, savladao Olimpik istim rezultatom u mečevim trećeg kola Grupe F Lige šampiona. Borusija je bila bolja u prvom poluvremenu od Arsenala, bili su opasniji, a to su i materijalizovali već u 16. minutu posle greške odbrane Arsenala. 
Odbrambeni igrač Arsenala Aron Ramzi pogrešio je na ivici šesnaesterca, loptu mu je s leđa ukrao Marko Rojs koji je prosledio je do Roberta Levandovskog, a on do Mhtarijana koji je smestio u mrežu. 
Arsenal je najbolju šansu za izjednačenje propustio u 38. minutu. Rosicki je odlično šutirao sa 18 metara, lopta je već bila prošla golmana gostiju, ali je Humels bio na pravom mestu, odnosno na gol liniji, pa je spasio svoju mrežu. 
Ipak, do kraja poluvremena trenutno vodeća ekipa Premijer lige je uspela da izjednači. Bakari Sanja je centrirao s desne strane i ubacio loptu na peterac, a posle nesporazuma Romana Vajdenfelera i reprezentativca Srbije Nevena Subotić, lopta došla do Žirua kojem nije bilo teško da je ubaci u prazan gol. U drugom poluvremenu Arsenal je odlučnije krenio ka golu Borusije, a najbolju šansu imao je Santi Kazorla koji je u 69. minutu šutirao s dvadesetak metara i pogodio deo gde se spajaju prečka i stativa.
Konačan rezultat postavljen je deset minuta pre kraja. Groskrojc je sa desne strane prebacio loptu na drugu stativu, a Levandovski je natrčao na nju i odličnim udarcem savladao Šćešnog za 2:1.

Povezana vest:  PLEJ OF ZA LIGU ŠAMPIONA, Ludogorec protiv Bazela, PSV ide na Milan

U drugom meču ove grupe Napoli je bio bolji od Olimpika na Velodromu sa 2:1. Posle konstantnih napada ta inicijativa se isplatila u 42. minutu kada je Kaljehon postigao gol posle asistencije Iguaina.  Prednost Napolija duplirao je Zapata u 69. minutu, a jedini gol za domaću ekipu postigao je Andre Ajev četiri minuta pre kraja meča.

Povezana vest:  Tomić: Koštali su nas promašaji u Beogradu