Fudbalski klub Partizan saopštio je da ima saznanja da navijači Olimpijakosa i Crvene zvezde nameravaju da prisustvuju večerašnjoj utakmici u kvalifikacijama za Ligu šampiona, uprkos dogovoru dva kluba i Uefe, ali da će im zabraniti ulaz na stadion isključivo iz bezbednosnih raloga.

-FK Partizan obaveštava javnost da ima saznanja da je, uprkos dogovoru dva kluba, postignutom pod okriljem Uefa koji se tiče neprisustvovanja gostujućih navijača na utakmicama u Beogradu i Atini, odredjeni broj pristalica Olimpijakosa prisutan u Beogradu. Takodje, postoje informacije da su odredjene pristalice Crvene zvezde nabavile ulaznice za večerašnju utakmicu i da imaju nameru zajedno sa grupom pristalica Olimpijakosa, a uprkos zvaničnim stavovima oba kluba i zabrani Uefa, prisustvuju večerašnjoj utakmici – navodi se u saopštenju Partizana.

Povezana vest:  Berbatov: Nikad ne bih prešao u Siti

Fudbaleri Partizana i Olimpijakosa igraju večeras od 20.45 u Beogradu, prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Navijači Zvezde i Olimpijakosa su u „bratskim odnosima“, a Partizan je saopštio da njima neće biti dozvoljen ulaz na stadion zbog sprečavanja „gotovo sigurnih sukoba“, pošto su navijači Partizana kupovali ulaznice za sve sektore, čak i one predvidjene za gostujuće navijače, u skladu sa dogovorom sa Uefom o neprisustvovanju gostujućih navijača na obe utakmice.

Povezana vest:  Klop: Super bi se slagao sa "ludim" Ibrahimovićem

Partizan je naveo da će osobama kojima bude zabranjen ulaz na stadion, a imaju kupljene ulaznice, novac biti vraćen.

-Posebno ističemo da je jedini motiv donošenja ove odluke isključivo potpuna bezbednost gledalaca i učesnika, te odigravanje večerašnje utakmice u isključivo sportskim i regularnim uslovima. Uvereni smo da će pripadnici MUP Srbije preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti i uspeti da sprovedu u delo odluku Partizana koja je doneta po preporuci Uefa i dogovoru oba kluba – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  145. DERBI, Prekinut derbi, navijači Partizana zapalili vatre na južnoj tribini