karlo_anceloti_trenerAnćeloti na mukama zbog golmana

 

Karlo Anćeloti, italijanski stručnjak na klupi engleskog prvaka londonskog Čelzija, na sto muka je uoči početka nove sezone. Premijerligu kreće 14. avgusta.

Trenutno, Anćeloti se nalazi u velikom problema zbog golmanima. Češki golman Petr Čeh bio je već godinama prva opcija londonskog Čelzija, neće biti spreman za start sezone, a razlog je tome povreda koju je prošlog utorka zadobio na treningu, a pri čemu je povredio list desne noge. Prve lekarske informacije su najavile pauzu od fudbala u trajanju od mesec dana.

Povezana vest:  Suarez: Sanjam da završim karijeru u Barseloni

Anćeloti se tako okrenuo drugoj dvojici golmana u timu, a to su Portugalac Hilario i Englez Ros Turnbul, ali ovaj drugi je doslovno razočarao svojim učešćem u petak kada je Ajaks u prijateljskom susretu pobedio Čelzi 3:1.

Dotični je, naime, po izveštajima sa te utakmice direktni krivac za dva od tri pogotka, a imao je još nekoliko početničkih grešaka koje nisu kažnjene pogocima Ajaksa.

Povezana vest:  Čović: Iza Gašića ne stoji SNS

Anćeloti će tako biti primoran da gurne među gol Portugalca Hilarija, a podsetimo da Čelzi pre početka Premijerlige igra Komjuniti Šield na Vembliju protiv Mančester Junajteda, odnosno, utakmicu Superkupa.