Fudbaleri Čukaričkog pobedili su večeras na Banovom brdu kruševački Napredak sa 2:0 u drugom kolu Super lige Srbije.

Golove za Čukarički postigli su Nikola Drinčić u 46. minutu i Danilo Puškarić u 61. na asistenciju Drinčića.

Čukarički je ostvario prvu pobedu u prvenstvu i nalazi se na šestom mestu na tabeli sa četiri boda, dok je Napredak 12. sa jednim bodom.

Čukarički je dobro počeo utakmicu, imao je inicijativu na startu, a prvu priliku stvorio je u šestom minutu posle kornera Nikole Drinčića s desne strane. On je na ivici peterca pronašao Djordja Djurića, koji je glavom poslao loptu pored gola.

Posle toga Ognjen Ožegović je u 20. minutu bio u prilici. Lopta se do njega odbila posle loše intervencije igrača Napretka Slobodana Uroševića, on je ostao sam ispred Nikole Petrovića, koji je odbranio njegov udarac.

Povezana vest:  FS Rusije najavljuje tužbu protiv Advokata

Napredak je u 28. minutu umalo poveo, ali Aleksa Vukanović nije iskiristio izglednu priliku u situaciji jedan na jedan s Kirovskim, pošto je njegov šut završio pored desne stative.

U nadoknadi vremena posle odličnog proigravanja Miroslava Bogosavca, Petar Bojić je izašao sam pred golmana, ali je sa oko 10 metara levošutirao malo preko gola.

Na samom početku drugog poluvremena, posle nešto više od 50 sekundi igre Čukarički je poveo. Nikola Drinčić je dobro šutirao sa oko 30 metara, a golman Petrović nije mogao da zaustavi njegov šut pod prečku.

Povezana vest:  Kazne za Real, Barselonu i Sevilju zbog prodaje TV prava

Posle toga Napredak je bezuspešno pokušavao da izjednači, a Čukarički je u 61. minutu udvostručio prednost, a strelac je bio Darko Puškarić, koji je sa oko tri metra glavom loptu prosledio u mrežu Kruševljana.

Do kraja utakmice Čukarički je uglavnom bio koncentrisan na odbranu svog gola, a Napredak nije stvorio nijednu priliku.

U narednom trećem kolu Čukarički će gostovati Crvenoj zvezdi, a Napredak će u Kruševcu igrati protiv Radnika.

Vojvodina je u Surdulici pobedila Radnik sa 4:0 i ostvarila drugu pobedu. Dvostruki strelac bio je Filip Malbašić, u 19. i 55. minutu, a golove su postigli i Nemanja Subotić u devetom i Džozef Bempa u 85. minutu.

Vojvodina je treća na tabeli sa šest bodova, a Radnik zauzima 13. mesto sa jednim bodom.

Povezana vest:  Van Persi: Jedva čekam da zaigram za Junajted

Spartak je u Čačku pobedio Borac sa 4:0. Subotičani su poveli u 14. minutu golom Djordja Ivanovića, a vodjstvo je udvostručio Nemanja Nikolić u 36. minutu. Treći gol postigao je Mile Savković u 49, a konačan rezultat postavio je Nemanja Nikolić u 56. minutu.

Spartak je drugi na tabeli sa šest bodova, a Borac je poslednji bez bodova.

Partizan je pobedio Javor sa 2:1, Mačva je bila bolja od Zemuna sa 1:0, a Voždovac je pobedio Bačku sa 3:0.

U poslednjoj utakmici drugog kola, Rad će u nedelju od 19 časova igrati na svom terenu protiv Crvene zvezde.