Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na Banjici ekipu Rada sa 2:0 u utakmici drugog kola Super lige Srbije.

Golove za Zvezdu postigli su Damjan Le Talek u 38. i Aleksandar Pešić u 92. minutu.

Crveno-beli sada imaju šest bodova, koliko su sakupili i Partizan, Spartak i Vojvodina, dok je Rad ostao na jednom bodu osvojenom u prvom kolu.

Zvezda je imala potpunu kontrolu prvom delu utakmice, dok se Rad veoma dobro branio, ali su crveno-beli na odmor uspeli da odu s prednošću.

Povezana vest:  Nasriju tri meča suspenzije

Imali su crveno-beli nekoliko solidnih pokušaja iz daljine i posle prekida u prvom delu meča, ali sve do 38. minuta nisu stigli do gola.

Luka Adžić izveo je korner sa leve strane, a najviši u skoku na drugoj stativi bio je Le Talek koji je glavom prebacio golmana Dušana Marinkovića i doveo svoj tim do prednosti.

Pre vodećeg gola Zvezde, Rad je imao solidnu priliku, ali je šut Nenada Lukića završio malo pored gola.

Utakmica se u drugom poluvremenu nastavila u sporom ritmu, a prvi do prilike stigli su igrači domaće ekipe.

Povezana vest:  Vermalen se žalio na crveni karton

U 54. minutu Stefan Vico dobio je odličnu loptu u prazan prostor, izašao je sam ispred Milana Borjana, šutirao, ali je golman Zvezde uspeo da zakači njegov udarac i prosledi loptu do stative, a potom i do kornera.

Upravo posle udarca iz ugla, lopta se odbila do Vuleta Vujačića, koji je snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali pogodio je samo prečku.

Gosti su postepeno uspostavili ravnotežu, a u 66. minutu Pešić posle jedne dubinske lopte našao se u dobroj prilici, ali ipak nije uspeo da postigne gol udarcem sa oko 12 metara, pošto je lopta završila pored gola.

Povezana vest:  Agent: Vidić se ne vraća u Mančester junajted

U finišu utakmice Rad je imao inicijativu, ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol Borjana.

Umesto toga, Zvezda je u poslednjim minutima meča stigla do još jednog gola. Dušan Anđelković je centrirao, a Pešić je glavom sa pet metara poslao loptu u mrežu.

Zvezda u narednom kolu dočekuje Čukarički, dok Rad na svom terenu igra protiv Zemuna.