Fudbaler Atletiko Madrida Fernando Tores rekao je danas da namerava da završi karijeru u tom klubu.

Tores je prošao sve mladje selekcije Atletika, a kao 19-godišnjak postao je kapiten kluba. On je zatim igrao za Liverpul, Čelsi i Milan, a prošlog leta se vratio na „Visente Kalderon“.

On je prošle sezone potpisao novi ugovor na godinu dana. Imao je ponudu iz Meksika, ali 33-godišnji napadač želi da ostane u svom klubu.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Huligani napali navijače Menhengladbaha u Rimu

„Kod kuće sam. Vratio sam se u Atletiko posle osam godina i tu sam iskreno srećan. Želim da igram za Atletiko i tu da završim karijeru, ali do tada želim da osvajamo trofeje i da pomognem klubu da ostane jedan od najboljih u Evropi. Samo o tome razmišljam u ovom trenutku“, rekao je Tores, preneo je Eurosport.

Povezana vest:  FIFA RANG LISTA, Srbija zadržala 46. mesto na FIFA rang listi

On je rekao da trener Dijego Simeone obavlja sjajan posao i da misli da Atletiko u ovih nekoliko godina ispisuje klupsku istoriju.

„Postoje periodi u istoriji kluba kada je teška situacija i kada klub može da izgubi identitet, ali sa Simeoneom smo vratili sve naše vrednosti, žrtvovanje, borbeni duh… Ako tako nastavimo moći ćemo da pariramo velikim i moćnim klubovima“, naveo je on.

Povezana vest:  Održana komemoracija povodom smrti Borivoja Kostića

Atletiko će se ovog leta preseliti na novi stadion, Vanda Metropolitano, kapaciteta 68.000 mesta, a Tores je posigao poslednji gol na „Visente Kalderonu“, u pobedi protiv Atletik Bilbaa od 3:1.