Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je danas da veruje da je ekipa sposobna da eliminiše Krasnodar i plasira se u grupnu fazu Lige Evropa.

-Šteta što nam Krasnodar dolazi ovako rano, ali nam ne treba alibi, verujemo da smo sposobni i spremni da pobedimo i izborimo se za Evropu posle 10 godina, da učinimo ono što zvezdaška javnost želi. Igre koji smo pružili nam daju za pravo da verujemo da možemo da se sudarimo sa svakim klubom – rekao je Terzić novinarima.

Povezana vest:  Stanojević: Moreira mora da popravi ponašanje

Zvezda će u dvomeču sa ruskim Krasnodarom pokušati da izbori plasman u grupnu fazu Lige Evropa. Terzić je istakao da je ekipi potrebno vreme, ali da misli da je na pravom putu.

-Polako sklapamo kockice u mozaik koji bi trebalo da bude ponos svih zvezdaša. Prioritet ostaje stvaranje moćnog tima. Na dobrom smo putu. Moramo da pobedjujemo, da osvojimo titulu i da verujemo da možemo da pobedimo Krasnodar, bez obzira na bogatstvo ruskog kluba – naveo je Terzić.

Povezana vest:  Ivanović: Utakmica protiv Velsa vredi šest bodova

Po njegovim rečima, Krasnodar nije atraktivan klub poput Milana, a ocenio je da bi Zvezda lakše prošla Dinamo Kijev ili Briž.

-Desilo nam se najgore moguće, da dobijemo protivnika koji nije atraktivan, a koji nema limitiran budžet. Budžet za igrače je oko 80 miliona evra, ali njima problem nisu pare već poštovanje finansijskog fer pleja – rekao je generalni direktor crveno-belih.

On je rekao da je Krasnodar „jedan od najorganizoavnijih klubova u Rusiji“, sa prebogatim vlasnikom kome je fudbalski klub „pasija i prioritet“.

Povezana vest:  Fluminense ispao iz lige

-Imaće tešku prepreku u vidu Crvene zvezde. Borićemo se muški i verovati da je nama mesto u Ligi Evropa, a ne njima – rekao je Terzić.

Prva utakmica izmedju Crvene zvezde i Krasnodara igraće se u četvrtak, 17. juna u Rusiji, dok je revanš nedelju dana kasnije u Beogradu. Terzić kao veliki problem vidi povredu Branka Jovičića i naveo je da se nada da će se do utakmice oporaviti Milan Rodić, koji ima problema sa prstom na nozi.