Logo_Real_MadridGuti odlazi iz Real Madrida posle 24 godine

 

Španski fudbaler Hose Marija Gutieres – Guti rekao je danas da posle 24 godine odlazi iz Real Madrida i da razmatra ponudu turskog Bešiktaša. Guti (33) je prošao sve selekcije Reala i nikada nije igrao za drugi klub. Za prvi tim odigrao je 15 sezona, a debitovao je 2. decembra 1995. godine u pobedi Reala nad Seviljom 4:1.

Na konferenciji za novinare Guti je zahvalio španskom klubu i navijačima na odličnoj saradnji i rekao da će njegovo srce zauvek ostati na stadionu Santjago Bernabeu.

Povezana vest:  Brazil pobedio Argentinu

-Zahvalan sam Real Madridu. Ovde sam proveo divan deo života. Odrastao sam u Madridu i igrao za klub poslednje 24 godine, od kojih 15 za prvi tim. Nastaviću karijeru, ali moje srce će ostati u Realu – rekao je Guti.

Guti je odigrao 542 utakmice za Real i postigao 86 golova. Jedino je napadač Raul Gonzales duže u klubu od njega. Mediji spekulišu da bi i Raul mogao da ode iz kluba i pređe u nemački Šalke.

-Prošlo je mnogo godina, neke od njih su bile komplikovane, ali uspeo sam da postignem mnogo važnih stvari. Nikada neću zaboraviti godine provedene u Realu – rekao je Guti, koji je nosio dres madridskog kluba sa brojem 14.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Danci optimisti pred duel sa Japanom

Guti je sa Realom osvojio pet šampionskih titula, četiri Superkupa Španije, tri puta trijumfovao je u Ligi šampiona, a dva puta je osvojio Interkontinentalni kup.

Bivši reprezentativac Španije rekao je da razmatra ponudu Bešiktaša.

-Poslali su mi dobru, zanimljivu ponudu. Videćemo. Nije bilo lako doneti odluku o odlasku iz Madrida – rekao je Guti, koji je postigao 13 golova za nacionalni tim.

Ako prihvati ponudu Bešiktaša, Guti će ponovo sarađivati sa bivšim trenerom Reala Berndom Šusterom, koji predvodi turski klub.

Povezana vest:  Stevan Jovetić dobio dozvolu lekara da igra protiv Rome

-Nadam se da ću nedostajati ljudima u Madridu, pošto će to značiti da sam dobro radio svoj posao – dodao je on.

Generalni direktor Real Madrida Horhe Valdano, koji je 1995. godine pružio Gutiju priliku u prvom timu, rekao je da je tužan zbog odlaska jedne od legendi kluba.

-On je sjajan igrač koji je na svakoj utakmici uspevao da nas iznenadi. Guti je pravi Madriđanin. Ovo je tužan dan jer iz kluba odlazi jedan od nas – rekao je Valdano.