zoran mamicSportski direktor Dinama osumnjičen za lažiranje

 

Sportskog direktora hrvatskog fudbalskog prvaka Dinama iz Zagreba, Zorana Mamića, nemačka policija je osumnjičila za lažiranje utakmice, objavio je danas sportski dnevnik Sportske novosti.

List prenosi tvrdnje da je Mamić sa sudijama i kladioničarskom mafijom izrežirao prošlogodišnju utakmicu finala hrvatskog kupa između Dinama i splitskog Hajduka, koju su Zagrepčani dobili rezultatom 3:0.

Povezana vest:  Kamoranezi prešao iz Juventusa u Štutgart

-Za to postoje vrlo čvrste indicije utemeljene na dokaznim materijalima koje već duže vreme poseduje Nemačko državno tužilaštvo i njihove tajne službe. Na osnovu njih je Hrvatsko državno tužilaštvo pokrenulo istragu koja bi ovih dana trebalo da kulminira novim privođenjima. Samo, ovoga puta bi u naslovnim ulogama trebalo da budu mnogo značajnija lica od onih iz ‘Akcije Ofsajd’- pišu Sportske novosti.

Povezana vest:  Frančesko Toldo prekida karijeru

Mamić je navodno preko veza u hrvatskoj sudijskoj organizaciji sredio da utakmicu sudi Bruno Marić i da Dinamo dobije meč rezultatom koji bi odgovarao kladioničarskoj mafiji na čelu sa Antom Šapinom, koga je Evropska fudbalska unija osumnjičila kao ključnu figuru u velikoj akciji „čišćenja fudbala“.

Sudija Marić je do poluvremena utakmice Dinamo – Hajduk (3:0), odigrane 13. maja 2009. na stadionu Maksimir, isključio dva igrača Hajduka i dosudio penal za Dinamo.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, 3. KOLO RASPORED, Partizan sutra u Belgiji protiv Genka

List zaključuje da su navodno „sve znali i u sudijskoj organizaciji i u Hrvatskom nogometnom savezu“, ali da su „očito skrivali materijale“.