Jedan navijač fudbalskog kluba Everton zatražio je danas u Splitu lekarsku pomoć nakon što je grupu engleskih navijača u centru tog hrvatskog grada napala grupa nepoznatih mladića, prenosi agencija Hina.

Everton i Hajduk igraju večeras u Splitu revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evropa. Navijač Evertona, kako navodi Hina, nije zadobio telesne povrede već je „pomoć lekara zatražio zbog opšte slabosti“ nakon incidenta koji se dogodio u 12.30 u Ulici Domovinskog rata, gde je grupu navijača iz Engleske napala grupa nepoznatih muškaraca.

Povezana vest:  Terzić: Posle pandemije bićemo pametniji i jači

Pristalice engleskog kluba su se u opštem metežu dale u beg u okolne poslovne prostore. Pozvana je policija, a na teren su ubrzo stigli pripadnici Interventne policije koji su primirili situaciju i priveli tri izgrednika.

Utakmica izmedju Hajduka i Evertona igra se večeras od 21.00 na Poljudu, gde se očekuje nekoliko desetina hiljada navijača. Osim brojnih domaćih navijača, u Split je stiglo nešto više od hiljadu navijača kluba iz Liverpula, navodi Hina.

Povezana vest:  Janković glavni kandidat za trenera Zvezde, na spisku Karasi i Rajevac