Diego-MaradonaOstaje li Maradona na klupi Argentine znaće se danas

 

Održan je dugo najavljivani sastanak između predsednika Argentinskog fudbalskog saveza (AFA) Hulia Grondone i selektora reprezentacije Dijega Maradone. Nakon njega još uvek nije poznato ostaje li Maradona i dalje na klupi Gaučosa.

Prema pisanjima argentinskih medija, sastanak je trajao duže od dva sata, a nakon njega se oglasio PR AFA Ernesto Ćerkis Bialo:

Povezana vest:  Petrić: Nadam se da smo se odmorili i spremili

-Bio je to dug sastanak na kojem se analizirala trenutna situacija tima i njegova budućnost. Odluka o nastavku saradnje biće donesena sutra. Ne mogu reći da li je postignut dogovor. Predsednik je sastavio izveštaj i prezentiraće ga sutra Izvršnom odboru saveza.

Maradona je uoči sastanka javno poručio da želi da ostane na čelu argentinske reprezentacije, ali pod svojim uslovima:

Povezana vest:  Milojević: Pobeda protiv Napretka naš prilog proslavi svetske titule

-Želim da ostanem selektor, ali pod nepromenjenim okolnostima. To znači da i dalje želim kompletan stručni štab iz Južne Afrike na okupu. Nastavak saradnje znači da ću i dalje sarađivati sa ljudima koje ja izaberem – rekao je Maradona.

Klupu argentinske reprezentacije “mali zeleni” je preuzeo u decembru 2008. godine, a nakon dosta problema u kvalifikacijskom ciklusu za SP, u Južnoj Africi je njegova ekipa grubo zaustavljena od Nemačke u četvrtfinalu sa čak 4:0.

Povezana vest:  Kamačo kandidat za selektora Meksika