paul_scholes_1_loptaPol Skols: Igrao bih za Englesku da me je Kapelo pozvao, a ne Baldini!

 

Veteran u redovima Mančester Junajteda Pol Skols (35) objasnio je konkretno razlog zašto je odbio povratak u dres engleske reprezentacije i nastup na SP u Južnoafričkoj Republici.

Iako se Skols oprostio od dresa nakon Evropskog prvenstva 2004. engleski selektor Fabio Kapelo i njegov stručni štab smatrali su da bi im igrač Junajteda mogao biti od koristi na Mundijalu, pa su mu uručili poziv.

Ipak, Skols se zahvalio, a sada, posle Mundijala, otkriva da je pravi razlog njegovog odbijanja činjenica da Kapelo nije lično razgovarao sa njim oko povratka u redove nacionalnog tima, već je poslao svog pomoćnika Franka Baldinija.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Slovenački navijači najavili bojkot utakmice sa Srbijom

-Bilo je teško. Baldini me nazvao dan uoči objave konačnog spiska. Verovatno sam trebao samo malo više vremena. Posle sedam dana, odnosno par nedelja, pomislio sam da sam ipak trebao da idem. Ne kažem da bi bi bilo drugačije da sam išao. Nije da se sada osvrćem unazad i mislim da Engleska nije uspjela jer ja nisam igrao, ali padne mi na pamet da sam možda ipak krivo odlučio. Laskala mi je ponuda, ali me nije Kapelo nazvao, nego Baldini. Da li bi moj odgovor bio drugačiji da me nazvao Kapelo!? Ne znam, možda – rekao je Skols, koji je u dresu nacionalnog tima odigrao 66 utakmica i postigao 14 golova.

Povezana vest:  Silva: Nadam se da će Siti postati engleska Barselona

Komentarisao je Skols i nadolazeću premijerligašku sezonu, sa posebnim osvrtom na gradskog rivala Mančester Sitija.

-Poslednja stvar koju želimo je da Mančester Siti bude iznad nas. To se nije dogodilo otkako sam ja ovde. Kupili su toliko igrača, ali ostaje da se vidi mogu li oni da igraju zajedno. Sjajno je za Mančester da ima dve vrhunske ekipe, ali radije bi ih video u drugoj ligi kao pre desetak godina. Oduvek je među nama vladao veliki rivalitet, a sada je možda još i intenzivniji kako su se pojačali.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Rangink: Šalke je autsajder protiv Intera