Danko_Jones_grupaPREDGRUPA GUNS N’ ROSES U ARENI

Danko Jones zagreva publiku

 

Za atmosferu pred koncert Guns N’ Roses koji će se 23. septembra održati u Beogradskoj areni, pobrinuće se kanadski rock bend DANKO JONES. Danko Jones postoji od 1996. godine i poznat je kao žestok koncertni bend koji obično deli scenu sa Guns N’ Roses, Motorheadom i Sepulturom a 2002. godine “The Rolling Stones” im je poverio otvaranje njihove svetske turneje “40 Licks” 2002. godine.

Bend Danko Jones dobio je naziv prema frontmenu, pevaču i gitaristi Danku Džonsu a čine ga i bas gitarista JC i bubnjar Dan Kornelius.  Bend je od svog osnivanja do danas, dobio status stabilnog, često prisutnog, dinamičnog rock benda koji dovodi do usijane atmosfere gde god da se pojavi.

Povezana vest:  Bijonse dobitnica najviše nagrada RIAA

Osnovani su sa ciljem da isključivo nastupaju kao koncertni bend ali 1999. godine ipak objavljuju i prvi album “My love is bold” sa koga se izdvojio singl “Bounce”. Ovaj album im 2000. godine donosi nominaciju za nagradu JUNO za najbolji alternativni album. Od Danko_Jones1999. do današnjih dana, objavili su oko 12 izdanja i osvojili brojne nominacije i nagrade. Do sada su nastupali na velikom broju festivala širom sveta – na festivalima u Nemačkoj – Roskilde, Rock Am Ring, Rock Im Park, With Full Force i Wacken Open Air, na festivalima Hellfest i Furiafest u Francuskoj, Metaltown u Švedskoj, Pinkpop i Lowlands u Holandiji, Tuska, Ruisrock i Ankkarock u Finskoj, Gampel u Švajcarskoj, Wireless u Velikoj Britaniji, Sziget festivalu u Mađarskoj i na mnogim drugim.

Povezana vest:  Koncertna promocija novog albuma grupe By-Pass u Pančevu

Pored nastupa sa bendom, frontmen Danko Džons ima zapaženu karijeru i kao radio voditelj i kolumnista za više muzičkih magazina kao što su Rock Gard (Nemačka), Guitar for the Practicing Musician (Nemačka), Rockstar Magazine (Švajcarska), Close-Up iz Švedske i RockZone iz Španije.

O statusu koji uživa ovaj bend u svetu, govori i da se u njihovom poslednjem spotu – “Full of Regret” pojavljuju i glumačke zvezde Elijah Wood i Selma Blair kao i frontmen Motorhead-a Lemmy Kilmister i Mike Watt (Minutemen, Firehose, Stooges).

Povezana vest:  Frajle od Runjićevih večeri do koncerta Vlatka Stefanovskog