Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je da je reprezentacija večerašnjom pobedom protiv Irske u kvalifikacijama napravila veliki korak ka Svetskom prvenstvu u Rusiji, da ima poverenje u selektora i igrače, ali da još ništa nije gotovo i da će ići na pobedu u Austriji.

„Ovo je mnogo važno za naš fudbal i našu zemlju. Ništa nije gotovo, ima još da se igra, ali bliži smo nego što smo bili pre današnjeg dana. Ovo je za mene, FSS i celu državu nešto o čemu sanjamo 10 godina. Ovo je potrebno našem fudbalu, našoj Srbiji, pogotovo posle uspeha naša dva najveća kluba u Ligi Evropa. Ako uspemo utakmicu da privedemo kraju i odemo u Rusiju to bi bilo jako važno za svakog građanina u Srbiji“, rekao je Kokeza novinarima u Dablinu.

Povezana vest:  Italijanske sudije kažnjene sa četiri miliona evra

Srbija je večeras pobedila Irsku u Dablinu sa 1:0 i učvrstila se na prvom mestu na tabeli sa četiri boda više od drugoplasiranog Velsa, dva kola pre kraja.

U pretposlednjem kolu Srbija će 6. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Austrije, a tri dana kasnije ekipa Slavoljuba Muslina završiće kvalifikacije utakmicom protiv Gruzije na domaćem terenu.

Povezana vest:  Selektor: Ibrahimovićev transfer stavljen na čekanje

„U Beču ćemo ići na pobedu. Srbija nije reprezentacija koja treba da se brani, koja kalkuliše, treba da idemo na pobedu. Imam apsolutno poverenje u selektora i igrače. Kada jedan deo nacije nije verovao u njih, ljudi iz FSS i tim oko mene su verovali. Ambijent i atmosfera u reprezentaciji je nešto što se nadogradilo ovim rezultatima. Mislim da smo korak bliže Rusiji“, rekao je Kokeza.

Povezana vest:  Đanluka Zambrota ostaje u Milanu do 2012. godine