Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Dablinu domaću Irsku sa 1:0, u utakmici osmog kola Grupe D u kvalifikacijama i napravila veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Jedini gol na utakmici postigao je Aleksandar Kolarov u 55. minutu.

Srbija ima pet pobeda i tri remija i prva je na tabeli sa 18 bodova. Vels je drugi sa 14, a Irska na trećem mestu ima 13 bodova. Austrija je četvrta sa devet bodova, Gruzija ima pet, a poslednjeplasirana Moldavija ima dva boda.

U ostalim utakmicama u grupi, Austrija i Gruzija odigrali su 1:1, a Vels je na gostovanju pobedio Moldaviju sa 2:0.

Povezana vest:  Mediji: Barselona nudi 32 miliona za Tijaga Silvu

Srbija je od 68. minuta imala igrača manje, zbog isključenja Nikole Maksimovića, pa se do kraja borila da sačuva prednost, što je i uspela.

Utakmica pred punim tribinama stadiona Aviva bila je borbena, ali bez mnogo izglednih šansi. Srbija je zabeležila pobedu zahvaljujući golu Kolarova posle lepe akcije ekipe selektora Slavoljuba Muslina.

Prvo poluvreme prošlo je u velikoj borbi i sa mnogo trčanja, ali nije bilo izglednijih prilika.

Najbolju za Srbiju imao je Aleksandar Mitrović, koji je iz prve zahvatio loptu posle dodavanja Filipa Kostića, ali je golman Irske Daren Rendolf dobro intervenisao.

Povezana vest:  Ninkov pauzira tri nedelje zbog povrede stopala

Drugo poluvremen počelo je prilikom Nemanje Matića, čiji je šut Rendolf lako odbranio, a Srbija je povela posle 10 minuta nastavka.

Dušan Tadić je dodao do Kostića, koji je prosledio loptu Kolarovu, a bočni fudbaler Rome je veoma jakim udarcem savladao nemoćnog Rendolfa.

Srbija je bila bolja, ali je posle greške od 68. imala igrača manje.

Jagoš Vuković je loše zahvatio loptu glavom, a ona je došla do Šejna Longa, koga je kao poslednji igrač odbrane sapleo Maksimović i arbitar Cunejt Čakir mu je pokazao direktan crveni karton.

Irska je iz tog prekršaja imala dobru priliku, ali je Robi Brejdi pogodio živi zid iz slobodnog udarca sa oko 20 metara.

Povezana vest:  Druga žrtva Telegrafovih navoda: pomoćnik u Barnsliju dobio otkaz

Domaćin je od tada bio bolji i konstantno napadao, a u 86. minutu je imao veliku priliku da izjednači, ali je srpski golman Vladimir Stojković odlično odbranio šut Džona Voltersa.

Problem je predstavljala i pobeda Jagoša Vukovića, koji je ipak izdržao i ostao do kraja na terenu, ali je poslednjih 10 minuta igrao u napadu.

U pretposlednjem kolu Srbija će 6. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Austrije, a tri dana kasnije ekipa Slavoljuba Muslina završiće kvalifikacije utakmicom protiv Gruzije na domaćem terenu.