italija_logoITALIJANSKA LIGA, Vesti
Lopez za sebe i Maradonu
Maxi Lopez je pronašao optimalnu formu otkako je zimus stigao u Kataniju. Nekadašnji član Barselone u prvi plan ističe saradnju s trenerom Sinišom Mihajlovićem, ali i želju da se nađe na spisku selektora Dijega Maradone. On je izjavio:
– Čuo sam da predvodnik reprezentacije razmišlja o još nekim napadačkim rešenjima. Nastojaću da do kraja sezone pružim maksimum i sačuvam nadu da će uslediti poziv. Zadovoljan sam zbog do sada prikazanog. Nije se lako prilagoditi na uslove italijanske lige, jedne od zahtevnijih, tim pre jer se veoma razlikuje od šampionata u državama Južne Amerike. Stres je prisutan u neuporedivo većoj meri. Srećom, trener ispoljava puno razumevanje za moj kvalitet i sjajno sarađujemo.
Uz povredu i razlaz?
Sudbina Sebastiana Giovinca, barem kad je reč o daljem angažmanu u Juventusu, prilično je neodređena. Mladi fudbaler se nije ustalio u postavi u tekućem šampionatu. Konstatacija se odnosi i na period dok je ekipu predvodio Ciro Ferara, ali i na dolazak Alberta Zachheronija za trenera. Giovinca je napustila i sreća budući da je povredio mišić u finišu duela s Kaljarijem. Zbog toga će pauzirati oko četrdesetak dana, što znači da ga nećemo gledati do kraja Serije A. Ujedno bi moglo da se dogodi da promeni sredinu, a Napoli i Sampdorija prednjače kad je reč o zainteresovanim klubovima.
Ugovor, ali kad?
Nedoumica nema. Dejan Stanković je odavno izrazio želju da završi karijeru u Interu, a klub je voljan da jednom od prvotimaca s najdužim stažom ponudi novi ugovor. Međutim, do zastoja u pregovorima je ipak došlo i to u trenutku kad je dogovor bio na pomolu. Uzrok – želja predsednika Massima Morattija da ekipa u miru privede sezonu kraju, po mogućstvu obezbedi titulu, pa da se onda priča o daljim koracima. Uostalom, Inter se bori za čak tri trofeja pošto je sem Serije A izborio plasman u finale Kupa Italije i polufinale Lige šampiona.
Povezana vest:  Uhapšen predsednik Kaljarija