logo_crvena_zvezdaDelijama broj 12 zauvek!

 

Mnogo je velikih igrača nosilo Zvezdin dres, mnogo je velikih utakmica odigrala Crvena zvezda, još više trofeja osvojila… Radovali sU se i tugovali zajedno. Dočekivali i ispraćali Barselonu, Mančester, Real, Juventus… Zvezda je uvek imala samo jednu konstantu. Navijače. Tribine sa kojih dolazi energija, huk sa severa koji ledi krv u žilama. Navijači su 65 godina dvanaesti igrač svog voljenog kluba. Onaj koji donosi prevagu, koji lomi meč, pobeđuje nepobedivog.

Zato je rukovodstvo Crvene zvezde odlučilo da zauvek povuče dres sa brojem „12“ i dodeli ga navijačima Crvene zvezde. Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić je uramljeni dres sa brojem „12“ i natpisom DELIJE uručio predstavniku udruženja navijača „Delije sever“ Vladimiru Šaviji i tom prilikom rekao.

– Izuezno mi je teško da danas izaberem reči koje bi opisale dela u ovih 65 godina iz kojih stoje milioni Zvezdinih navijača. Dolazili su velikani svetskog i evropskog fudbala i mnogi ovde nisu prolazili i pobeđivali iako su bili kvalitetniji. Nisu jer je Crvena zvezda uvek imala svog „12“ igrača. To su bili njeni navijači. Danas želimo da ozvaničimo povlačenje broja 12 iz upotrebe i ovo je originalan način da pokažemo koliko su važni svi ljudi koji navijaju za Zvezdu. Mnogo mi je teže da govorim sada nego kad potpisujemo sponzorske ugovore ili igrače. Za mene to nije isto. Smatram sebe navijačem, čovekom koji voli svoj klubi služi mu. Jedina prirodna i ispravna odluka je da ovaj broj i dres mogu da nose samo navijači Crvene zvezde – rekao je Vladan Lukić uz salve aplauza.

Povezana vest:  Drinčić ide u Makabi: Odlazim srećan

Na red je došao i emotivan govor Vladimira Šavije, u njegovom stilu, kako su istakli njegovi drugovi.

– Hvala predsedniku u ime svih navijača na ovim lepim rečima. Sigurno da je san svih nas Zvezdaša bio da jednog dana zaigramo za našu Zvezdu, na terenu. Skoro smo dobili čast da svako od nas, potpisivanjem ličnih ugovora, kroz članstvo, postane deo Zvezde i to je odlična akcija. Sada smo dobili priliku da uzmemo i svoj dres, sa svojim brojem. Za razliku od igrača koji od trenera dobijaju uloge i zadatke na terenu, naše mesto je nekada malo istureno, nekada malo iza golmana, u zavisnosti na koju stranu napada naša Zvezda. Sigurno da nam je velika čast da primimo ovaj dres. Ovo nije običan „ugovor“ kao za igrače, na određen broj godina. Ovo je doživotno, sa ovim se ide u grob, sa ovim se rađaju novi Zvezdaši. Na nama je da radimo kako treba a nadam se da će nas trener staviti u „prvih 11“. Pozivam sve navijače da se učlane u klub, da uzmu dres, a u četvrtak nas protiv Slovana očekuje prva zvanična utakmica. Delije, dođite da damo gol već u četvrtak – rekao je Vladimir Šavija.

Povezana vest:  Vukić ostaje u Partizanu, potpisali Jojić i Ostojić

Odmah posle Lukića i Šavije, reč je tražio i jedan od veterana među Zvezdinim navijačima, legendarni Ratko Vučković koji se obratio Vladanu Lukiću:

– Želim da se izvinim, kao navijač, za onaj moj uzdržani glas, kad ste birani za predsednika na Skupštini. Da vam kažem, mi navijači smo bili naplašeni svime onime što se dešavalo u prošlosti. I zato vam kažem evo izvinjavam se zbog uzdržanog glasa i ja ga sada, kao član Skupštine, povlačim – rekao je čika Ratko i izazvao mnogo emocija i kod Vladana Lukića i kod svih prisutnih.

Povezana vest:  Selektor Gane izostavio Boatenga i Muntarija