Trener fudbalera Partizana Miroslav Djukić rekao je danas da se njegova ekipa neće braniti u predstojećoj utakmici Lige Evropa protiv švajcarskog Jang Bojsa, već da ide u Bern da odigra dobro i osvoji sva tri boda.

-Očekuje nas veoma ozbiljan zadatak. Jang Bojs je ozbiljna ekipa, agresivna, igra ofanzivno, želi posed lopte i fizički je jaka. Ali, mi smo Partizan, idemo tamo da osvojimo sva ti boda. Utakmica je važna jer bi nam za samopouzdanje mnogo značilo da dobro počnemo Ligu Evropa protiv ozbiljnog protivnika. Ne idemo tamo da kalkulišemo i da se branimo, već da pokažemo šta Partizan može i da pobedimo – rekao je Djukić na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Povezana vest:  Palmeiras raskinuo ugovor sa Skolarijem

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak od 19 časova u Bernu protiv Jang Bojsa, prvu utakmicu Grupe B u Ligi Evropa. Djukić je naveo da će Jang Bojs biti u prednosti jer igra na veštačkoj travi, ali da to ne može da bude izgovor za njegovu ekipu koja mora što pre da se prilagodi na uslove.

Povezana vest:  Anderson potpisao novi ugovor sa Mančester junajtedom

-To je kao kada igrate na blatnjavom terenu, a kažete da niste stavili dugačke krampone, ili da se niste snašli po jakom vetru – naveo je on i dodao da su crno-beli trenirali na terenu sa veštačkom podlogom.

Upitan da li bi bio zadovoljan remijem, Djukić je rekao da je i takav rezultat sastavni deo fudbala, ali da njegova ekipa ide na pobedu.

Povezana vest:  Darko Lazović: Penali, što da ne?

-Moramo da izgradimo Partizan koji će biti dominantan, koji želi da nametne svoj način igre. Nećemo se mnogo prilagodjavati protivniku – naveo je on.

Trener srpskog šampiona rekao je da osim od ranije povredjenih, može da računa na ostale igrače, kao i na Evertona, za koga nema informaciju da ima problema sa kartonima.