Fudbaleri Barselone ubedljivo su večeras sa 3:0 pobedili prošlogodišnjeg finalistu Juventus, na početku grupne faze Lige šampiona.

Dvostruki strelac bio je Lionel Mesi, u 45. i 69. minutu, a gol u 56. dao i Ivan Rakitić.

Sporting je u drugoj utakmici Grupe D iznenađujuće lako pobedio Olimpijakos u Pireju, iako je rezultat na kraju bio 3:2.

Golove su dali Sejdu Dumbija u drugom, Želson Martins u 13. i Bruno Fernandeš u 43. minutu, dok je dva gola u finišu utakmice za Olimpijakos postigao Felipe Pardo.

Srpski napadač Uroš Đurđević debitovao je za Olimpijakos, u kom je igrao do 63. minuta. Saša Zđelar je igrao drugo poluvreme za grčki klub, dok je Radosav Petrović bio na klupi Sportinga.

Povezana vest:  Petrić: Zadovoljan sam, ali ovo ne treba nas zavara

Čelsi je bio ubedljiv u Londonu, gde je u Grupi C sa 6:0 pobedio debitanta Karabag iz Azerbejdžana.

Pogotke su postigli Pedro Rodrige, Davide Zapakosta, Sesar Aspilikueta, Time Bakajoko i Miči Batšuaji, dok je Maksim Medvedev dao autogol.

Druga utakmica Grupe C između Rome i Atletiko Madrida u Rimu završena je bez golova i to je bio jedini nerešeni rezultat.

Povezana vest:  Ćurčić pozvao najjači sastav uz četvoricu debitanata

Pari Sen Žermen je kao gost deklasirao Seltik sa 5:0, uz dva pogotka Edinsona Kavanija i po jednim Nejmara i Kilijana Mbapea, i uz autogol Mikaela Lustiga.

Pobedu u Grupi B zabeležio je i Bajern, koji je u Minhenu sa 3:0 pobedio Anderleht.

Bajern je iskoristio to što je od 11. minuta imao igrača više, posle isključenja Svena Kumsa, a pobedu je ostvario golovima Roberta Levandovskog iz penala, Tijaga Alkantare i Jošue Kimiha.

Mančester junajted je u Grupi A na svom stadionu sa 3:0 pobedio Bazel, a strelci su bili Maruan Felaini, Romelu Lukaku i Markus Rašford.

Povezana vest:  Van Gal: Ponekad je i meni dosadno kako igra Junajted

Srpski fudbaler Nemanja Matić igrao je celu utakmicu za Junajted, u čijim se redovima Pol Pogba povredio u 19. minutu.

CSKA iz Moskve je posle preokreta pobedio Benfiku u Lisabonu sa 2:1.

Haris Seferović je doveo portugalski klub u vođstvo u 50. minutu, na asistenciju srpskog fudbalera Andrije Živkovića, a pobedu ruskom timu doneli su Vitinjo iz penala u 63. i Timur Žamaletdinov u 71.