Fudbalski klub Partizan sutra počinje takmičenje u grupnoj fazi Lige Evropa, a prvi protivnik će mu biti švajcarski Jang Bojs. Utakmica prvog kola Grupe B igra se sutra od 19.00 u Bernu. Partizan i Jang Bojs se do sada nikada nisu sastajali u Uefa takmičenjima, a oba kluba su se u grupni fazu Lige Evropa plasirali po peti put.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Domenek: Ovo je moj i poraz francuskog naroda

Crno-beli su neporaženi u pet utakmica na gostovanjima ove godine u Evropi, dok je Jang Bojs slavio na tri od poslednje četiri utakmice na domaćem terenu.

Jang Bojs je u prethodnom kolu švajcarskog prvenstva pobedio Lugano i tako prekinuo niz od tri utakmice bez pobede. Meč u Bernu u dobrom raspoloženju dočekuju i fudbaleri srpskog šampiona, posle pobede nad Mladošću iz Lučana u poslednjem kolu Super lige. Ni Partizan ni Jang Bojs nemaju dobra iskustva sa švajcarskim, odnosno srpskim klubovima.

Povezana vest:  Ze Roberto izjednačio rekord Barbareza u Bundes ligi

Crvena zvezda je eliminisala Jang Bojs u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa u sezoni 2004/05, dok je Tun eliminisao Partizan u plej-ofu kvalifikacija za to takmičenje u sezoni 2013/14. Fudbaleri Partizana danas putuju za Bern, koji je od Beograda udaljen oko 1.000 kilometara. Glavni sudija meča u Bernu biće Rumun Ištvan Kovač.