Kapiten fudbalera Crvene zvezde Mičel Donald rekao je danas da njegovoj ekipi nije teško da bude motivisana i koncentrisana pred početak Lige Evropa.

-Nije teško biti motivisan i koncentrisan, a opasno je biti opušten. Mnogo pričamo medjusobno, analiziramo i svesni smo kakve protivnike imamo. Volimo igru, fudbal – rekao je Donald novinarima na stadionu Zvezde.

Zvezda će u četvrtak na svom terenu igrati protiv BATE Borisova prvo kolo Lige Evropa. Osim njih, u Grupi H su još Arsenal i Keln. Crveno-belima će to biti prvo učešće u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja posle 10 godina.

Kada je reč o prvom rivalu, Donald je kazao da će „biti teško“, kao i protiv svakog jer su u ovoj fazi takmičenja svi protivnici dobri.

Povezana vest:  Štrajk u Sao Paulu prekinut, barem za sada

-BATE je jak i dobar tim, takodje i iskusan. Biće lepa utakmica. Nadam se punom stadionu. Očekivanja su velika – kazao je Donald.

Donald je istakao da je zadovoljan timom.

-Svi koji su došli, doneli su nešto svoje, nešto ekstra, neko više, a neko manje. Za kratko vreme smo uspeli da uradimo velike stvari. Svi možemo da se oslonimo jedni na druge – rekao je Donald.

Zvezda je u utorak imala prvi trening na novom terenu stadiona „Rajko Mitić“.

Povezana vest:  Van der Vart spreman za meč sa Noričom

-Teren deluje dobro, svakako bolje nego što je bio. Biće potrebno vreme da ‘legne’ – kazao je Donald.

Holandski fudbaler je dva puta bio strelac, oba puta iz slobodnog udarca, protiv Javora u prošlom kolu srpskog prvenstva, kao i Irtiša u kvalifikacijama. On je odgovorio sa „naravno“ na pitanje da li bi voleo da bude strelac i protiv BATE-a.

-Lepo je kada date gol, ja sam do sada dao dva iz slobodnog udarca. Svakako je da ću se truditi da postignem još koji – rekao je Donald.

Povezana vest:  Karadžić: Lukić me vređao i rekao da se ne bavim Zvezdom

On u odsustvu Nenada Milijaša predvodi ekipu kao kapiten, za šta je istakao da mu je posebna čast.

-Lepo je kada vas svi u svlačionici, od igrača do stručnog štaba, predlože za kapitena. Uvek sam svoj. I pre nego što sam postao kapiten, mnogo sam pričao, razgovor je veoma važan. To je moja ličnost, trudim se da razgovaram sa svima i to je na kraju ono što mi je donelo traku – rekao je Donald.

Utakmica izmedju Crvene zvezde i BATE Borisova igraće se u četvrtak od 21.05 na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu.