Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da njegovi fudbaleri veruju u sebe i da nemaju čega da se plaše pred početak Lige Evropa.

-Došli smo do onog što je cela zvezdaška javnost dugo čekala. Zvezda se ponovo vraća na mesto gde apsolutno pripada. Kada nemaš razlog da se plašiš, nemaš razlog ni da imaš pritisak. Pritisak treba da bude što manji. Kada veruješ u sebe i u tim, nemaš čega da se plašiš – rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će sutra od 21.05 na stadionu „Rajko Mitić“ igrati protiv BATE Borisova prvo kolo Grupe H Lige Evropa. Crveno-belima će to biti prvo učešće u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja posle 10 godina.

Milojević će moći da računa na sve igrače, pošto Zvezda „nema problema“ s povredjenim igračima, osim Branka Jovičića, a istakao je da „uvek ima dilemu oko sastava“.

-Trudićemo se da napravimo što bolji rezultat, uživaćemo, kao i publika s nama. Daćemo sve od sebe. Želimo da Zvezda svake godine bude učesnik ovako velikih takmičenja. Apsolutno smo spremni, igrači su motivisani. Daćemo sve od sebe, kao što smo davali i do sad – kazao je Milojević.

Povezana vest:  Konte: Nama odgovara što Teveza ne zovu u reprezentaciju

Kada je reč o narednom protivniku, ekipi BATE Borisov, trener crveno-belih je naveo da je to iskusna ekipa.

-Činjenica je da ne menjaju puno igrače, iskusna su ekipa, gaje svoj stil. Apsolutno dominiraju u svom prvenstvu. Ne znam koja je njihova prava snaga, ali u svakom trenutku znaju šta rade. Očekuje nas lepa i dobra utakmica – dodao je on.

Na konstataciju da klubovi iz bivših sovjetskih republika, kao i Nemačke, ne odgovaraju srpskim timovima, Milojević je rekao da se ne opterećuje time.

-Hajde da probamo da to promenimo u našu korist, ako je nekad bilo tako. To su čvrste, disciplinovane i jake ekipe, koje igraju mnogo snažno i agresivno. Ako na to ne odgovorite, bukvalno nemate nikakve šanse – rekao je trener crveno-belih.

Povezana vest:  Tošić: Ne bežimo od uloge favorita

Milojević nije mogao da odgovori da li je BATE jači ili slabiji protivnik od Krasnodara, s kojim je Zvezda igrala baraž. Rekao je da će predstojeća utakmica biti „sasvim drugačija“. Po njegovim rečima, Zvezda će tražiti svoju šansu u konkurenciji BATE Borisova, Kelna i Arsenala.

-Naš mentalitet je da se vrlo brzo zadovoljavamo postignutim rezultatima, a to ne sme da se dešava. Lestvicu uvek morate da postavljate više. Probaćemo da napravimo što bolji rezultat. Uradićemo sve da ne budemo oni koji će samo da učestvuju, jer je rezultat jedino merilo – rekao je Milojević.

Upitan da li Zvezdi odgovara to što će prvo kolo igrati na svom stadionu protiv BATE-a, Milojević je odgovorio da to ništa ne znači.

-Moramo da igramo sa svima. Arsenal je sigurno favorit, ali šta to znači? I oni moraju da igraju utakmice. Sve su podjednako teške i podjednako lake. Svejedno nam je s kim igramo prvu utakmicu, kao što mi je bilo i u kvalifikacijama da li ćemo igrati kod kuće ili na strani – rekao je trener.

Povezana vest:  Ivanović: Ovo nije normalno, opet iste greške

On je istakao i da mu je veoma bitno to da se fudbaleri crveno-belih brzo transformišu iz domaćeg prvenstva u evropsko takmičenje i obrnuto.

-Kada nešto napravite, očekuje se da prevazidjete to što ste uradili. Davaćemo sve od sebe. Utakmica sa BATE-om nije mnogo drugačija od neke druge koju ćemo igrati. Igrači su to prihvatili. Trudićemo se da budemo bolji. Ne mogu da kažemo koliko ćemo biti bolji. Sami sebi smo pokazali da imamo potencijal i na nama je da iz utakmice budemo što bolji – naveo je Milojević.

Po njegovim rečima, sportisti moraju da se nose s pritiskom, da ga ne osećaju, i da moraju da se koncentrišu samo na rad i ono što žele.