Utakmicama 12. kola za vikend se nastavlja takmičenje u Super ligi Srbije, a gradski derbi igra se u Beogradu, gde će Partizan dočekati Čukarički.

Prva utakmica 12. kola igra se danas od 17 časova u Novom Sadu, gde će Vojvodina dočekati Mladost.

U beogradskom derbiju Partizan će u nedelju od 19 časova na svom stadionu igrati protiv Čukaričkog i pokušaće da pobedi kako bi se zadržao u vrhu tabele. Crno-beli u duel ulaze posle jučerašnjeg poraza od Dinama iz Kijeva od 2:3 u Ligi Evropa.

Čukarički je vezao dve pobede i želi da nastavi dobar niz i popravi plasman na tabeli. Šampion Srbije Partizan je drugi na tabeli sa 23 boda i utakmicom manje, a Čukarički zauzima sedmo mesto sa 19 bodova.

Povezana vest:  Časopis Sports Illustrated: Lionel Mesi proglašen najboljim fudbalerom svih vremena

Vodeća Crvena zvezda igra u nedelju od 17 časova u Kruševcu i pokušaće da ostane jedina neporažena ekipa u prvenstvu. Zvezda ulazi u utakmicu posle jučerašnje pobede protiv Kelna (1:0) u Ligi Evropa. Crveno-beli su u seriji od četiri prvenstvene pobede, a Napredak je dve poslednje utakmice bez poraza.

Zvezda je prva sa 28 bodova, a Napredak zauzima deveto mesto sa 14 bodova.

Povezana vest:  Vlahović: Nikad nisam zadovoljan, uvek težim maksimumu

Gradski derbi odigraće i Voždovac i Zemun, u subotu od 17 časova na stadionu na krovu tržnog centra. Ekipa Ilije Stolice želi da uđe u seriju pobeda, a zemunska ekipa da nastavi niz od šest utakmica bez poraza.

Voždovac je četvrti na tabeli sa 21 bodom, a Zemun zauzima 10. mesto sa 13 bodova, uz utakmicu manje.

Fudbaleri Mačve igraju u subotu od 15 časova na svom terenu protiv Bačke, a Spartak dva sata kasnije dočekuje Radnički iz Niša i pokušaće da nastavi niz dobrih rezultata.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Finale najboljih: Mančester - Barselona

Fudbaleri Javora u subotu od 17 časova u Ivanjici dočekuju Rad, a Borac će u isto vreme biti domaćin Radniku.

Posle utakmica 12. kola sledi pauza u prvenstvu Srbije zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Parovi 12. kola Super lige Srbije:

Subota:

Mačva – Bačka (15.00)

Spartak – Radnički (17.00)

Javor – Rad (17.00)

Borac – Radnik (17.00)

Voždovac – Zemun (17.00)

Nedelja:

Napredak – Crvena zvezda (17.00)

Partizan – Čukarički (19.00)