Finansijski direkor Radničkog iz Niša Rade Basta rekao je danas da će taj fudbalski klub otići u stečaj ako u narednih 15 dana ne bude pronadjeno rešenje finansijskih problema.

-Dugovi Radničkog iznose dva miliona evra, odnosno izmedju 250 i 300 miliona dinara. Najveći dug je prema Poreskoj upravi i iznosi 46 miliona dinara, dok je dug prema fudbalerima izmedju 35 i 40 miliona dinara – rekao je Basta na zajedničkom sastanku Upravnog odbora i poverilaca.

Basta je istakao da će rukovostvo Radničkog narednih dana tražiti od svih poverilaca reprogram dugova i odricanja od kamata i sudskih troškova.

Povezana vest:  Mesijev otac Horhe negirao umešanost u pranje novca

-Probaćemo da sa poveriocima nadjemo zajednički jezik. Ne bežimo od dugova, vratićemo ih, ali ne možemo da prihvatimo da glavnica nekog duga iznosi 400.000 dinara, a kamata 800.000 – kazao je Basta.

Prema njegovim rečima, mesečni troškovi kluba iznose godišnje oko 120 miliona dinara, a od grada je prošle godine dobijeno nešto više od 40 miliona dinara.

Predsednik Skupštine Radničkog Radan Ilić rekao je da sudbina tog kluba zavisi od toga kako će se poverioci opredeliti.

Povezana vest:  Skols ne zna da li će igrati sledeće sezone



-Ako potraživanja budu umanjena, predsednik kluba Ivica Tončev će svojim sredstvima i kontaktima koje ima pomoći da se ova finansijska situacija prevazidje – naveo je Ilić.

On je podsetio da je račun Radničkog u blokadi već „tri, četiri meseca“, a blokada je dostigla 32 miliona dinara.

-Klub trenutno ima samo jedan sponzorski ugovor i on iznosi 2.000 evra. Novac iz gradske kase ne može da dobije sve dok mu je račun u blokadi – rekao je Ilić.

Povezana vest:  Dragiša Binić podnosi prijavu protiv Milorada Vučelića

Prema njegovim rečima u interesu svih poverilaca je da deo duga naplate, jer ako Radnički ode u stečaj neće moći da bilo šta naplate jer klub nema pokretnu i nepokretnu imovinu.

Na sastnku je rečeno da će uprkos finansijskim poteškoćama u kojima se klub nalazi pripreme prvog tima za prestojeću sezonu biti organizovane po planu. Okupljanje prvog tima je sutra, a fudbaleri Radničkog će 22. januara otići na pripreme u Antaliju ili Ohrid.