Pod sloganom da je ovo idelna prilika za prvu posetu bioskopu „Maša i Medved“ privukli su preko 12 hiljada posetilaca u vreme praznika. Nove avanture ove nestašne trogodišnjakinje i njenog drugara Medveda kroz 63 minuta novih epizoda još nevidjenih na ovim prostorima i pripremljenih pre televizije za bioskopsko prikazivanje, oduševile su pre svega najmlađe posetioce, ali i roditelje koje čak ni novogodišnja gužva ni niska temperatura nisu sprečili da prisustvuju bajkovitim pričama koje nosi film „Maša i Medved“.

Povezana vest:  U iščekivanju prinove Robert Dauni Džunior. odmara na Havajima

Ovo je prvi put da se jedan omnibus kratkih crtanih filmova za decu predškolskog uzrasta prikazuje u našim bioskopima. Razne studije rađene u Zapadnoj Evropi u kojoj ovaj projekat postoji pod imenom „Little Screen“ i obuhvata načešće  jednočasovne  omnibuse kratkih animiranih formi,  govore o pozitivnim efektima ovog projekta.  Jedan od glavnih efekata jeste taj da smo decu uspeli da bar na kratko odvojimo od računara, televizora i telefona na kojima prate avanture svojih junaka i pokažemo im magiju velikog platna. Psiholozi tvrde da je omnibus idealna forma za mališane jer im mnogo lakše drži pažnju nekoliko kratkih priča nego jedna dramaturška celina. O najmlađima se vodilo računa i kada je ukupno trajanje filma u pitanju pa otuda Mašine nove avanture traju 63 minuta.

Povezana vest:  Film “Sluga” sa Milošem Bikovićem u srpskim bioskopima obara rekorde

Maši glas  pozajmljuje Jovana Jelovac Cavnić koju fanovi ovog serijala identifikuju sa likom nestašne trogodišnjakinje. Režiju je radila Dušica Novaković, glumica Pozorišta na Terazijama sa višegodišnjim iskustvom u sinhronizacijama i u radu sa decom kao profesorka mjuzikla u školi glume Dečjeg Kulturnog Centra Beograd. U jednoj od uloga se pojavljuje i pinkova zvezdica Mateja Vukašinovič, koji ujedno peva i song „ Kao na filmu“ .

Povezana vest:  “BORG I McENROE” OD 21.SEPTEMBRA U BIOSKOPIMA!

Nakon Srbije, „Maša i Medved“ će se prikazivati u zemljama u regionu.