maradona_11FS Argentine odbacio Maradonine optužbe

 

Čelnici Fudbalskog saveza Argentine (AFA) odbacili su danas optužbe bivšeg selektora Dijega Maradone i rekli da žale što je nekada najbolji fudbaler sveta prekinuo saradnju sa Savezom.

Maradona je sinoć rekao da su ga Grondona i direktor reprezentacije Karlos Biljardo izdali. On je dodao da mu je predsednik AFA obećao da će ostati selektor i posle poraza od Nemačke od 0:4, u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Grondona je, međutim, rekao da Maradoni nije ništa obećao.

-Žalim što je otišao, to je veoma tužno, ali nikada nisam lagao Maradonu. Rekao sam da sam zadovoljan nastupom reprezentacije i da bi mogao da ostane selektor, ali da su se uslovi promenili i da bi Maradona morao da napravi značajne promene – rekao je Grondona, prenosi Skaj Sport.

Povezana vest:  Preminuo hrvatski fudbaler Alen Pamić

Biljardo, koji je bio selektor Argentine kada je ekipa predvođena Maradonom trijumfovala na Svetskom prvenstvu 1986. godine, rekao je da je Maradona jedini krivac za neuspeh.

Dodao je da zbog dobrobiti reprezentacije nije želeo javno da govori o Maradoni.

-Do sada sam bio miran i uložio sve za dobrobit tima, za Svetsko prvenstvo i reprezentativce. Nisam želeo da stvaram probleme, ali sada je dosta. Ne mogu da dopustim da me neko ponižava, moji prijatelji ne shvataju kako sam do sada sve ovo trpeo – rekao je Biljardo.

Povezana vest:  Laković: Nije mi jasno zašto Hrvati prave dodatnu tenziju

AFA je ponudio Maradoni novi četvorogodišnji ugovor, ali samo ako promeni članove stručnog štaba. Bivši kapiten je to odbio, zbog čega Savez nije želeo da produži ugovor sa njim.

-Ne možete uvek da zaposlite sve svoje prijatelje – rekao je Biljardo.

„-svojio sam Svetsko prvenstvo i jednom sam bio drugi. Nisam zavisio od Maradone – on je zavisio od mene. Nije mnogo učinio 1984. i 1985. Godine – dodao je on.

Povezana vest:  Napredak siguran protiv Donjeg Srema

Selektor mlade reprezentacije Argentine Serhio Batista će biti privremeni selektor A tima i predvodiće ekipu na prijateljskoj utakmici protiv Irske 11. avgusta.

Argentina će 7. septembra na stadionu River Plate odigrati i prijateljsku utakmicu sa aktuelnim šampionom Evrope i sveta selekcijom Španije.