pep_gvardiola

Igrači Barselone uživaju u slobodnom vremenu u Tokiju

 

Fudbaleri Barselone ređaju pobede i osvajaju trofeje, ali čak i njima je ponekad potrebno da se odmore i opuste što su i učinili u Tokiju uoči polufinalne utakmice Svetskog prvenstva za klubove. Tako je igrač sredine terena Andres Injesta odlučio da se provoza tokijskim metroom, a sliku sa tog avanturističkog poduhvata objavio je na svom profilu na društvenoj mreži Tviter.

Povezana vest:  Gremio suspendovao svoju navijačku grupu zbog rasizma

-Želeo sam igračima da dam dosta slobodnog vremena da se opuste. Nadam se da će uspeti da vide bar delove Tokija i da će na neki način upoznati glavni grad Japana – rekao je Gvardiola novinarima u Japanu.

Njegova ekipa je u subotu u derbiju „El klasiko“ savladala domaći Real Madrid sa 3:1 i potpuno se vratila u trku za titulu prvaka Španije. Zanimljivo je da niko od ljudi u tokijskom metrou nije prepoznao da za saputnika ima igrača jednog od najboljih timova na svetu. Poput Injeste, i drugi igrači Barselone su znali kako da iskoriste slobodno vreme.

Povezana vest:  Gatuzo: Pirlo i Toti najbolji u Italiji

Japanski mediji objavili su da je Lionel Mesi posetio jednu veliku prodavnicu sa elektronskom opremom, dok je Brazilac Dani Alveš viđen u šetnji u četvrti Omotesando u Tokiju, poznatoj po velikom broju kafića i restorana.

-Imamo odlične japanske restorane u Barseloni, ali verujem da će igračima prijati da vide kako izgledaju “originali“ – objasnio je Gvardiola.

Povezana vest:  Kreće bitka za trofej Mozzart Zlatnog kupa

Ekipa Barselone će u četvrtak u polufinalu Svetskog klupskog prvenstva igrati protiv Al Sada iz Katara.