Otac i agent fudbalera Pari Sen Žermena Nejmara, rekao je da je savetovao svom sinu da odbije rekordnu ponudu tog kluba i da ostane u Barseloni.

Nejmar je u avgustu za rekordan transfer od 222 miliona evra iz Barselone prešao u Pari Sen Žermen.

Brazilac je dobro počeo sezonu, u šet prvenstvenih utakmica postigao je šest golova i imao je pet asistencija, a u Ligi šampiona postigao je dva gola uz dve asistencije.

Povezana vest:  Golman Hildebrand na kraju sezone odlazi iz Hofenhajma

„Ja sam oklevao do poslednjeg trenutka. Rekao sam mu da je najbolje da ostane, ali on je želeo da rizikuje. Bilo je teško, ali Nejmar je želeo ovaj izazov i podržali smo ga. Svi smo bili ponosni kada je predstavljen u Pari Sen Žermenu. Bilo je neverovatno videti njegovu sliku na Ajfelovom tornju“, rekao je Nejmar Santos stariji za Telefut.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, Rezultati revanš mečeva drugog kola

Uz titule u Francuskoj, cilj Pari Sen Žermena je da osvoji Ligu šampiona, a mediji spekulišu da će Nejmar biti jedan od kandidata za Zlatnu lopu, pored Lionela Mesija iz Barselone i Kristijana Ronalda iz Real Madrida.

Njegov otac je rekao da 25-godišnji fudbaler želi da osvoji trofeje sa ekipom, pre nego individualne.

Povezana vest:  Adrijano ne ide iz Rome

„Motiviše ga mogućnost da pomogne Pari Sen Žermenu da osvoji Ligu šampiona. Mislim da on baš i ne želi Zlatnu loptu, da je to želeo, ostao bi u Barseloni. Potpisali smo petogodišnji ugovor, pa imamo pet godina da osvojimo Ligu šampiona sa klubom“, naveo je Nejmar Santos.