Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da će „za sve biti teško“ ako Barselona napusti špansko prvenstvo i predje u Premijer ligu, preneo je danas Skaj.

Predsednik Barselone Djozep Marija Bartomeu rekao je u ponedeljak da bi Barselona mogla da napusti špansko prvenstvo ako Katalonija proglasi nezavisnost.

Fudbalski klub Barselona priključio se generalnom štrajku, posle referenduma koji je održan u nedelju. Prema katalonskim vlastima za „da“ na referendumu na pitanje „da li želite nezavisnu državu u obliku republike“, izjasnilo se 90 odsto glasača. Izlaznost je bila 42,3 odsto. Ustavni sud Španije proglasio je referendum nelegalnim.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Španija u izmenjenom sastavu protiv Izraela na kraju kvalifikacija za SP

„Ako Barselona želi da se priključi Premijer ligi, to će svima dodatno otežati stvari. To je zanimljivo i biće incidenata u sportskom smislu, pošto je Barselona politički klub. Biće interesantno videti kako bi odgovorili na igru u našem šampionatu. Imamo dovoljno klubova (20), ali ako želite da povećate na 24, pre španskih moramo da pozovemo škotske klubove“, naveo je Venger.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Aleksandar Stanojević: U kupu favoriti nisu uvek u prednosti

Engleska fudbalska liga je razmatrala mogućnost da se škotski klubovi Rendžers i Seltik uključe u njen sistem.