Fudbalska reprezentacija Belgije pobedila je danas u Sarajevu selekciju Bosne i Hercegovine sa 4:3 u utakmici devetog kola Grupe H kvalifikacija za Svetsko prvenenstvo 2018.

U meču punom preokreta, Belgija je stigla do pobede i 25. boda u kvalifikacijama, dok je BiH ostala na drugom mestu na tabeli sa 14 bodova i sa vrlo malim šansama da se plasira u baraž.

Tomas Menije je u četvrtom minutu doneo prednost Belgiji, ali je BiH do kraja prvog poluvremena preokrenula rezultat golovima Harisa Medunjanina u 30. i Edina Višća u 39. minutu.

Povezana vest:  Ferguson: Totenhem je sjajan, ali posebno se plašim Sahe

Izjednačenje Belgiji doneli su Miši Batšuaji i Jan Vertongen pogotcima u 59. i 68. minutu, a potom su usledila velika uzbuđenja u samom finišu meča.

Bosna i Hercegovina je stigla do izjednačenja golom Darija Dumuća u 82. minutu, ali je samo dva minuta kasnije

U drugom meču Grupe H odigranom u terminu od 18.00, Estonija je lako u gostima pobedila Gibraltar sa 6:0. Estonija je četvrta na tabeli sa 11 bodova, dok je Gibraltar poslednji bez ijednog osvojenog boda.

Povezana vest:  Dešan se nada da će se Riberi vratiti u reprezentaciju

Fudbaleri Švedske su na svom terenu sa ubedljivih 8:0 pobedili Luksemburg u devetom kolu Grupe A.

Četiri gola za Švedsku postigao je Markus Berg, dva puta je mrežu Luksmeburga iz penala pogodio Andreas Grankvist, a u strelce su se upisali i Mikael Lustig i Ola Toivonen.

Švedska je prva na tabeli sa 19 bodova, odnosno ima dva boda više od Francuske koja ima meč manje. Treća je trenutno Holandija sa 13 bodova, Bugarska ima 12, a Belorusija i Luksemburg po pet.

Povezana vest:  Ranokija kažnjen sa tri meča neigranja

Fudbaleri Farskih ostrva i Letonije odigrali su 0:0 u utakmici devetog kola Grupe B. Farska ostrva su četvrta na tabeli sa devet bodova, dok je Letonija peta sa pet bodova manje.