Bivši selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić zahvalio je danas igračima, stučnom štabu i Fudbalskom savezu na saradnji, a novom selektoru Zlatku Daliću poželeo puno sreće.

Čačić je nakon jučerašnjeg remija protiv Finske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. smenjen sa mesta selektora reprezentacije Hrvatske, a danas se obratio javnosti pismom koje je objavljeno na sajtu Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS).

„Od početka selektorskog mandata govorio sam da nijedan pojedinac ne može biti ispred interesa reprezentacije, pa tako ni selektor. Razumljivo je da smo svi nezadovoljni rezultatima koje je reprezentacija ostvarila u poslednja četiri meseca, čime je ugrozila svoje šanse za odlazak na Svetsko prvenstvo. Bez obzira na razne objektivne, otežavajuće okolnosti u ovom razdoblju koje su imale uticaj na naše rezultate, svestan sam odgovornosti selektorske pozicije i kroz tu prizmu doživljavam odluku vrha Saveza“, naveo je Čačić u pismu, prenosi Hina.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rad dočekuje Partizan na Vračaru, Zvezda protiv Hajduka

Čačić je istakao da mu je bila čast što je selektor Hrvatske i da će pamtiti puno lepih trenutaka, posebno sa Evropskog prvenstva.

„Zahvalio bih čelnicima HNS-a na poverenju. Bila mi je velika čast da budem selektor Hrvatske. Pamtiću puno lepih trenutaka, posebno sa EP 2016. na kojem smo obradovali sve dobronamerne navijače i ljubitelje hrvatskog fudbala. Nažalost, nismo bili pravi u protekle četiri utakmice i ostaće žal što s ovom reprezentacijom neću imati priliku da krenem po dobar rezultat u Rusiji“, naveo je Čačić.

Povezana vest:  Zidan: Još nisam spreman za klupu Reala

On se od klupe Hrvatske oprostio s učinkom od 15 pobeda, šest remija i četiri poraza u 25 utakmica, uz gol razliku 46:16.

„Želim da zahvalim svim igračima na kvalitetnoj saradnji. Bilo mi je zadovoljstvo voditi ekipu takvog kvaliteta u kojoj egzistiraju dobri, pozitivni momci. Naši reprezentativci s velikim ponosom i strašću nose hrvatski dres i niko to ne sme i ne treba dovoditi u pitanje. Međutim, nije im lako da funkcionišu u postojećem okruženju“, naveo je Čačić-

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Mesi: Igraću kao da mi je poslednja utakmica u karijeri

„Zahvaljujem i svim članovima užeg i šireg stručnog štaba koji su uložili svoje znanje i veliki trud za uspeh reprezentacije, a hvala i navijačima i predstavnicima medija koji su pozitivno, konstruktivno i s ljubavlju prema reprezentaciji pratili ‘vatrene'“, dodao je on.

Čačića je na klupi Hrvatske nasledio Zlatko Dalić (50), koji je u 12-godišnjoj trenerskoj karijeri najveći uspeh ostvario 2016. godine s Al-Ainom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, s kojim je stigao do finala azijske Lige šampiona.

„Novom selektoru čestitam na imenovanju, a njemu i reprezentaciji želim puno sreće u Kijevu s nadom da ću iduće leto zajedno s drugim navijačima gledati Hrvatsku u Rusiji“, zaključio je Čačić.