Nakon što je roman Uroša Petrovića „Karavan čudesa“ u izdanju Lagune ovenčan nagradom Neven za 2016. godinu u oblasti beletristike, omiljeni pisac dece, mladih i starih, nastavlja da unosi novitete u književno stvaranje i iznenađuje nas – ovoga puta grafičkim romanom.

„Priča o Jangu“ je istinita priča o tome kako je francuski buldog uticao na životni put jednog pisca. Ovo je takođe knjiga za sve koji vole i razumeju životinje.

Ilustracije je radio čuveni Aleksa Gajić, koji je autor i prvog srpskog dugometražnog crtanog filma za odrasle „Edit i ja“.

Povezana vest:  U ponedeljak otvaranje izložbe “Na drugi pogled / Auf den zweiten Blick / At Second Glance” na Kalemegdanu

„Kada se sretnu dvojica stvaralaca ovako vrhunskog umeća i neukrotivog duha, te ukrste svoja lucidna pera, nastane ili katastrofa epskih razmera ili ovakva knjiga.“ Ljubivoje Ršumović

„Ovu sam pripovest morao da napišem. Tek kada čovek zastane i osvrne se, može da vidi i ono što mu je promaklo. Toga obično biva više nego onog što se odmah primeti…“ Uroš Petrović

Povezana vest:  Komad Magi Maren na listi londonskog Gardijana

„Uh!“ Aleksa Gajić

Uroš Petrović (1967) piše za sve uzraste. Njegove knjige pomeraju granice u savremenoj srpskoj literaturi. Počev od zbirki priča-mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje „čitaoca zgrabe i ne puštaju“. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama zaštitni su znak ovog autora godinama su među najčitanijim naslovima književnosti za decu i mlade. Po romanu „Peti leptir“ snimljen je prvi 3D igrani film u istoriji srpske kinematografije. Dobitnik je više nagrada za književnost i fotografiju. Koautor je programa „NTC sistem učenja“, gostuje kao predavač u školama i na fakultetima u zemlji i inostranstvu. Bio je predsednik Mense Srbije i jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.

Povezana vest:  Promocija knjige “Aleksandar Maćašev / Book” izdavača MIKSER BOOKS

Grafički roman „Priča o Jangu“ možete pronaći od 7. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.