Fudbalska reprezentacija Nemačke maksimalnim učinkom završila je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, pošto je danas u poslednjem 10. kolu Grupe C u Kajzerslauternu pobedila Azerbejdžan sa 5:1.

Večerašnja utakmica nije imala takmičarski značaj, pošto je Nemačka i pre ovog kola izborila plasman na Mundijal, a Azerbejdžan je ostao bez šansi da makar dođe do baraža.

Ekipa Joakima Leva povela je golom Leona Goreckog u devetom minutu, da bi Azerbejdžan preko Ramil Šejdajev u 34. minutu stigao do izjednačenja.

Povezana vest:  Barselona na Poljudu 23. jula

Nemačka je u drugom poluvremenu rešila pitanje pobednika golovima Sandra Vagnera u 54, Antonija Ridigera u 64, Goreckog u 66. i Emrea Džana u 82. minutu.

Češka koje je pre ovog kola ostala bez šansi da se plasira na Mundijal sa ubedljivih 5:0 pobedila je San Marino, a golove su postigli Mihael Krmenčik u osmom i 23. minutu, Jan Kopic u 27, Filip Novak u 71. i Vaslav Kadlec u 83.

Povezana vest:  FIFA o "slučaju Karneiro" 11. septembra

Norveška je u Oslu sa 1:0 pobedila Severnu Irsku koja je i pre večerašnje utakmice obezbedila plasman u baraž, a do trijumfa su došli autogolom Krisa Branta.

Nemačka je grupu završila na prvom mestu sa maksimalnih 30 bodova, Severna Irska na drugom mestu ima 19, a Češka je treća sa 15, te slede Norveška sa 13, Azerbejdžan sa 10 i San Marino bez bodova.
 

Povezana vest:  Ringier-KONTAL u polufinalu Lav futsal kupa