Fudbalska reprezentacija Slovačke izborila je učešće u baražu za Svetsko prvenstvo, pošto je danas u 10. kolu Grupe F kvalifikacija sa 3:0 pobedila Maltu, pošto su Slovenija i Škotska igrali nerešeno 2:2, što je rezultat koji nije odgovarao nijednoj ekipi.

Škotskoj je bila potrebna pobeda ili eventualni remi ili poraz Slovačke od Malte, dok je Sloveniji trebao trijumf i poraz Slovaka, ali su oni ipak potvrdili ulogu favorita i lako pobedili Maltežane u Bratislavi.

Povezana vest:  Di Marija stigao na Old Traford, sledeći je Vidal

Golove za trijumf Slovačke postigli su Adam Nemec u 33. i 62. minutu i Ondrej Duda u 69.

Škoti su na gostovanju u Ljubljani imali rezultat koji ih vodi u baraž za Svetsko prvenostvo, pošto su vodili golom Lija Grifita od 32. minuta, ali je Slovenija preokrenula pogocima Romana Bezjaka u 52. i 72. minutu.

Gosti su na kraju, odnosno u 88. minutu stigli do izjednačenja golom Roberta Snodgrasa.

Povezana vest:  Stojadinović: Trener i ja nismo bili tema UO

U trećoj utakmici Grupe F koja nije imala rezultatski značaj, pošto je Engleska još ranije obezbedila prvo mesto i direktan plasman na Mundijal, a Litvanija ostala bez šansi da se plasira, slavio je lider grupe sa 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Hari Kejn u 27. minutu iz jedanaesterca.

Engleska je grupu završila sa 26 bodova, druga je Slovačka sa 18, koliko ima i trećeplasirana Škotska, ali uz lošiju gol razliku, dok je Slovenija četvrta sa 15, Litvanija na petom mestu ima pet, a poslednjeplasirana Malta jedan bod.

Povezana vest:  Zvezda takmičenje u Ligi šampiona počinje protiv Napolija u Beogradu