Fudbalska reprezentacija Islanda plasirala se večeras na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je sa 2:0 pobedila Kosovo u poslednjem 10. kolu Grupe I kvalifikacija.

Island je opravdao ulogu favorita protiv Kosova i golovima Gilfija Sigurdsona u 40. i Johana Gudmunsona u 68. minutu došla do neophonda tri boda kojim su osigurali prvo mesto u Grupi I.

Hrvatska je gostovala Ukrajini u Kijevu u direktnom okršaju za plasman u baraž, a junak trijumfa bio je Andrej Kramarić koji je golovima u 62. i 70. minutu doveo „vatrene“ do druge pozicije u grupi.

Povezana vest:  Milojević pred Radnički: U vatru idu i roviti igrači...

U trećem meču Grupi I Finska i Turska u meč bez takmičarskog značaja igrali su nerešeno 2:2.

Island je kvalifikacije završio na prvom mestu Grupe I sa 22 boda, dva više od Hrvatske, a pet više od trećeplasirane Ukrajine. Turska je četvrta sa 15, dok je Finska peta sa devet, dok je Kosovo poslednje, šesto sa jednim bodom.

Povezana vest:  SP JAR, Fabregasov nastup u polufinalu pod znakom pitanja

U Grupi G Španija je i pre ovog kola obezbedila plasman u Rusiju, a večeras je na gostovanju sa 1:0 pobedila Izrael golom Iljaramendija u 76. minutu.

Istim rezultatom slavila je i drugoplasirana Italija protiv Albanije, a strelac pobedonosnog gola bio je Antonio Kandreva u 73. minutu.

U trećem meču Grupe G Makedonija je sa 4:0 pobedila Lihtenštaj.

Španija je prva u Grupi G sa 28 bodova, druga je Italija sa 23, dok je Albanija treća sa 13, a slede Izrael sa 12, Makedonija sa 11 i Lihtenštajn bez bodova.

Povezana vest:  Rezultati kvalifikacija za Ligu šampiona