omladinci_do_19_2010

Zoran Marić objavio spisak za turnir „Stevan Vilotić – Ćele“

 

Omladinska selekcija okuplja se u nedelju 28.avgusta i odlazi za Suboticu. – Učesnici turnira još Mađarska, Ukrajina i Crna Gora

Selektor omladinske U-19 reprezentacije Srbije, Zoran Marić, objavio je spisak kandidata za predstojeći tradicionalni prijateljski turnir „Stevan Vilotić – Ćele“ koji će se od 1. do 5.septembra održati u Subotici i okolnim gradovima. Učesnici 18.po redu memorijalnog turnira „Stevan Vilotić – Ćele“ biće pored „orlića“ još selekcije Crne Gore, Ukrajine i Mađarske, a našoj reprezentaciji to će biti jedna od poslednjih provera uoči starta kvalifikacionog ciklusa za Prvenstvo Evrope 2011/12.

Na spisku Zorana Marića nalazi se 21 igrač i trojica golmana, koji će se okupiti u nedelju 28.avgusta u 17 sati u Staroj Pazovi i odmah produžiti za Suboticu, gde će se pripremati do početka turnira.

Povezana vest:  FORBS LISTA, Bejzbol klub "Jenkis" ispred Mančester Junajteda

Pozive su dobili:

Golmani: Filip Pajović (Videoton), Stefan Čupić (OFK Beograd), Milovan Lekić (Železničar, Beograd).

Odbrana: Filip Stojković (Crvena zvezda), Stefan Rudić, Uroš Spajić (Crvena zvezda/Sopot), Nikola Aksentijević (Partizan), Vladimir Rodić (Rad), Bojan Nastić, Nemanja Radoja (Vojvodina).

Sredina terena: Nemanja Mladenović (OFK Beograd), Saša Ivković (Teleoptik), Nikola Ninković (Partizan), Marko Poletanović (Cement), Uroš Nikolić (Videoton), Marko Zoćević (Borac, Čačak), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Dejan Meleg (Vojvodina), Nemanja Vidović (Borac, Banjaluka), Uroš Radaković (Proleter, Novi Sad).

Napad: Ivan Dragićević, Nikola Đorđević (Crvena zvezda/Sopot), Lazar Marković (Partizan), Aleksa Božović (BASK).

Do početka turnira selektor će morati da se opredeli za konačan spisak od 20 igrača koliko će imati pravo nastupa na memorijalu „Stevan Vilotić – Ćele“.

Povezana vest:  LETNJA FUTSAL SUPERLIGA, KMF Ušće kolo vodi

U stručnom štabu se nalaze još Goran Šaula i Đorđe Vasić (treneri), Boris Nađ (trener golmana), Igor Gačić (tim menadžer), Stanko Čović (doktor), Dejan Toševski (fizioterapeut) i Đorđe Otović (ekonom).

Raspored turnira „Stevan Vilotić – Ćele“:

1.kolo (02.septembar):

Srbija – Mađarska (17.00,Subotica, Gradski stadion), Crna – Gora – Ukrajina (17.00, Subotica, Stadion FK Bačka 1901).

2.kolo (03.septembra):

Srbija – Crna Gora (17.00, Bačka Topola), Ukrajina – Mađarska (17.00, Čantavir).

3.kolo (05.septembar):

Srbija – Ukrajina (16.30, Subotica, Stadion FK Bačka 1901), Mađarska – Crna Gora (15.30, Subotica, Gradski stadion).

– Očekuje nas veoma značajna i korisna akcija uz tri jake međunarodne provere, a naša obaveza je da pred svojim navijačima potvrdimo kvalitet. Turnir dolazi u pravo vreme, igrači su već u takmičarskom pogonu sa svojim klubovima i moći ćemo na pravi način da sagledamo njihove mogućnosti. Od potencijalnih kandidata neću moći da računam samo na Matiju Nastasića koji je u mladoj reprezentaciji, a videćemo kakva je zdravstvena situacija sa Filipom Stojkovićem koji se oporavlja od povrede –  istakao je selektor U-19 reprezentacije Srbije, Zoran Marić.

Povezana vest:  Dačić večeras sa fudbalskom reprezentacijom

Nakon turnira u Subotici, omladinska selekcija odigraće narednog meseca i poslednje dve međunarodne prijateljske utakmice sa vršnjacima iz Slovačke koje su  zakazane su za 4. i 6.oktobar u Srbiji, a prvi krug kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2011/12, ovu generaciju očekuje od 8. do 13.novembra u Izraelu, gde će nam pored domaćina rivali biti još Češka i Litvanija.