david_james_golman_engleskaDejvid Džejms potpisao za Bristol Siti

 

Engleski golman i reprezentativac, 40-godišnji Dejvid Džejms, potpisao je jednogodišnji ugovor sa engleskim drugoligašem Bristol Sitijem. Džejms će službeno novi član Bristola postati 1. avgusta, baš na dan svog 40. rođendana. Bristol Siti je saopštio da ugovor sadrži i klauzulu o mogućem produženju saradnje za još jednu sezonu.

Povezana vest:  FIFA naredne nedelje razmatra žalbu FSS o Antiću

Iskusni golman engleske reprezentacije napustio je Portsmut na kraju prošle sezone, nakon što su mornari ispali iz Premijerlige, takmičenje u kojem će, Džejms nastaviti svoju dugotrajnu karijeru.

Na nedavnom Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, Džejms je prvu utakmicu protiv SAD odgledao sa klupe za rezerve. Ipak, njegov mlađi kolega Robert Grin je na toj utakmici primio pacerski gol, pa je selektor Fabio Kapelo ukazao poverenje Džejmsu u preostale tri utakmice Gordog Albiona na svetskoj smotri.

Povezana vest:  Ola: Lopez ne ide u Juventus

Džejms je imao otvorenu opciju preseljenja u redove škotskog velikana Seltika. Međutim, odlučio se za Bristol Siti iz porodičnih razloga, kako bi bio što bliže svom domu u zapadnom delu Engleske.