severna_koreaPolitičari ponižavali fudbalere Severne Koreje

 

Članovi fudbalske reprezentacije Severne Koreje podvrgnuti su ponižavajućem šestočasovnom ribanju pred 400 državnih i partijskih zvaničnika zato što nisu osvojili Svetsko prvenstvo, piše Dejli star. Selektor Kim Jong Hun je javno ukoren i čak je bio prinuđen da za kaznu radi na građevini. Ni to nije sve – prvi selektor koji je uspeo da odvede tim Severne Koreje na Svetsko prvenstvo još od 1966. izbačen je iz Radničke partije.

Povezana vest:  Lacio pobedio Milan posle preokreta

Severna Koreja je u Južnoj Africi igrala u “grupi smrti” sa Brazilom, Portugalijom i Obalom Slonovače. U prvoj utakmici pružila je solidnu partiju i izgubila od Brazila pristojnim rezultatom – 2:1. Takav nastup protiv petostrukog svetskog prvaka naveo je korejskog diktatora Kim Jong Ila da dozvoli direktan prenos naredne utakmice protiv Portugalije.

Bila je to prva fudbalska utakmica reprezentacije u inostranstvu koju je državna televizija te zemlje direktno prenosila. Na nesreću, nacionalni tim je doživeo više nego ubedljiv poraz od 7:0. Iako je Severna Koreja bila među najvećim favoritima za ispadanje sa Svetskog prvenstva u prvom krugu, političari su očigledno očekivali čudo. Jedan obaveštajac je ocenio da su članovi fudbalske reprezentacije dobro prošli kada su dobili samo javno ribanje.

Povezana vest:  Gvardiola hoće u Italiju posle Sitija: Zašto da ne?

-U prošlosti severnokorejski sportisti i treneri su zbog loših rezultata išli u zatvor! – objasnio je neimenovani obaveštajac.