Fudbalski klub Partizan pozvao je danas navijače na fer navijanje protiv Skenderbega i izneo niz oštrih mera kontrole za utakmicu protiv albanske ekipe u Ligi Evropa.

„Zajedno možemo da se izdignemo i pokažemo da smo jači od par neodgovornih pojedinaca, koji su nas kaznili tako da smo neke jako bitne utakmice igrali bez vaše pomoći sa tribina. Ne želimo i nećemo dozvoliti da se te stvari dešavaju i u sledećim utakmicama. Shodno tome, Partizan je preuzeo neke, za sve nas, nove mere oko same bezbednosti, ali i poboljšanog komfora na samoj utakmici“, navodi se u poruci Partizana.

Povezana vest:  Abidal: Bilo je logično da odem iz Barselone

Partizan je saopštio da u klubu znaju da su navijači svesni rizika koji nosi utakmica sa Skenderbegom i da je to veoma bitan duel, rezultatski i organizaciono.

Napomenuto je da svi posetioci moraju da imaju ulaznicu, bez obzira na uzrast i da će na svakoj pisati ime nosioca.

Svako ko bude išao na utakmicu moraće da pokaže lični dokument pri ulasku, dok maloletne osobe moraju da budu u pratnji.

Povezana vest:  Kokeza: Ne možemo da se žalimo kako smo mogli da prođemo

Partizan je pozvao navijače da navijaju fer i sportski, bez „šovinističkih i ostalih ispada“, kao i da ne skandiraju protivnicima na nacionalnoj osnovi i ispoljavaju bes i mržnju.

„Svaka takva situacija, poklič ili skandiranje može dovesti do ozbiljnih posledica i sankcija od strane discpiplinske komisije UEFA. Uživajte u meču i podržite svoj klub“, dodaje se.

Utakmica četvrtog kola Lige Evropa igraće se u četvrtak na stadionu u Humskoj.

Povezana vest:  Istorijska pobeda Radnika, prvi poraz Borca

Kapije stadiona u Humskoj biće otvorene dva i po sata pre početka utakmice, a Partizan je pozvao navijače da na vreme zauzmu svoja mesta. Sedišta su numerisana.