Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Beogradu albanski Skenderbeg sa 2:0, u utakmici četvrtog kola i ostvarili prvu pobedu u Grupi B u Ligi Evropa.Partizan je poveo u 39. minutu golom Zorana Tošića iz slobodnog udarca, a pobedu je obezbedio Leandre Tavamba u 66. minutu.

Šampion Srbije sada ima pet bodova i drugi je na tabeli, iza Dinama iz Kijeva, koji je večeras pobedio Jang Bojs sa 1:0. Dinamo ima 10 bodova, švajcarska ekipa je treća sa tri boda, a Skenderbeg ima dva.

U prvom poluvremenu obe ekipe su igrale čvrsto i borbeno, Partizan se mučio da uspostavi kontrolu, dok je Skenderbeg bio vrlo organizovan i vrlo dobro se branio.

Povezana vest:  Pirlo van terena do januara

Crno-beli su ipak stekli prednost u prvom delu igre, u 39. minutu, sjajnim golom Tošića iz slobodnog udarca. On je sa oko 25 metara pogodio donji dosni ugao gola Skenderbega za veliko slavlje oko 13.000 navijača u Humskoj.

Upravo je Tošić bio i najbolji u redovima domaće ekipe u prvom poluvremenu. On je u devetom minutu solidno šutirao sa oko 20 metara, a pet minuta kasnije je pokušao iz slobodnog udarca sa 25 metara.

U prvom poluvremenu su pokušavali i Miletić i Ožegović, dok je na drugoj strani Kristi Vandjeli testirao Vladimira Stojkovića.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Argentina bolja od Bosne i Hercegovine

Albanska ekipa je bolje počela drugo poluvreme, Partizan se povukao, ali su crno-beli ipak prvi zapretili. U 61. minutu Tavamba je, posle dodavanja Tošića, pokušao da lobuje golmana Orgesa Šehija, ali je čuvar mreže Skenderbega u poslednjem trenutku izbacio loptu u korner. Tavamba je posle kornera bio u prilici, šutirao je glavom, ali je Šehi ponovo izašao kao pobednik.

Ono što Tavamba tada nije iskoristio jeste samo pet minuta kasnije. Golman Skenderbega je kratko ispucao loptu, Ožegović je presekao, ušao u kazneni prostor i uposlio usamljenog Tavambu koji je pogodio praznu mrežu.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Lista strelaca, posle trinaestog dana (23. jun)

Nakon drugog gola Partizana, Skenderbeg je imao dve šanse, ali se oba puta istakao Stojković. On je prvo bio na mestu posle slobodnog udarca Marka Radaša, a potom je dobro intervenisao nakon šuta glavom Bajrama Jašanice.

Skenderbeg je u finišu meča pokušavao da makar ublaži poraz, ali je Partizan uspeo da sačuva vodjstvo i upiše prvu i vrlo važnu pobedu u Ligi Evropa.

U narednom kolu, 23. novembra Partizan će dočekati Jang Bojs, a Skenderbeg će biti domaćin Dinamu.