italija_fudbal_reprezentacija_logoPredsednik FS Italiije potvrdio dolazak Prandelija

 

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Đankarlo Abete izjavio je danas da će novi selektor reprezentacije Čezare Prandeli biti zvanično predstavljen 1. jula i potvrdio da će on predvoditi Italiju na Svetskom prvenstvu 2014.

-Prandeli je izabran zbog iskustva u radu sa mlađim igračima. Vrlo je važno što s njim potpisujemo ugovor na četiri godine, to znači da planiramo dugoročno – rekao je Abete.

On je ukazao da je sada potrebno napraviti ozbiljnu analizu stanja u italijanskom sportu, posle ispadanja u takmičenju po grupama sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Povezana vest:  KUP LIBERTADORES, Sao Paulo u polufinalu

.Svi znamo važnost fudbala u našoj zemlji, razočarali smo na desetine miliona navijača. Moramo da budemo realni, to su činjenice. Moramo da razmotrimo krizu u italijanskom fudbalu – rekao je Abete.

Italija, koja je u Južnu Afriku došla kao aktuelni svetski prvak, ispala je juče iz daljeg takmičenja posle poraza od Slovačke od 2:3. Italijani su zauzeli poslednje mesto u Grupi F sa samo dva osvojena boda, a ovo im prvi put da na Svetskom prvenstvu ne pobede ni u jednoj utakmici.

Povezana vest:  Real Madrid jači za Sahina, slabiji za Kaku

.Kriza traje već neko vreme. Moramo da krenemo od početka – rekao je Abete o problemima u timu i dodao da sada mora da se napravi strategija za izlazak iz krize.

Italijanska reprezentacija bila je u Južnoj Africi jedna od najstarijih po proseku godina igrača. Devet fudbalera imaju 30 ili više godina, a kapiten Fabio Kanavaro ima čak 36 godina. Prvi zadatak novog selektora biće da podmladi tim.

Povezana vest:  Gradonačelnik Manauša ismejao britanske tabloide

Predsednik saveza se osvrnuo i na veliki broj stranih igrača u italijanskoj Seriji A i podsetio da je Inter osvojio Ligu šampiona bez ijednog italijanskog fudbalera u prvoj postavi.

.Taj problem ne odnosi se samo na italijanski fudbal, već i na evropski. Mi nemamo dovoljno igrača sa međunarodnim iskustvom – zaključio je Abete.

Predsednik italijanskog saveza je rekao i da je prioritet da se razvijaju mlađi igrači i da se obnovi veza sa klubovima, trenerima i unapredi program za mlade fudbalere.