vejn_runi_nervozanSP JUŽNA AFRIKA

Kapelo već odabrao izvođače penala

 

Selektor engleske reprezentacije Fabio Kapelo već je odabrao petoricu igrača koji će, u slučaju remija nakon 120 minuta igre, pucati penale u meču protiv Nemačke u osmini finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Kako saznaje i piše engleski Telegraph, to su Frenk Lampard, Stiven Džerard, Vejn Runi, Džejmes Milner i Garet Bari. Nađu li se u tom trenutku sva petorica na terenu. Telegraph pretpostavlja da će za Nemačku penale da pucaju Bastian Švajnštajger, Lukas Podolski, Per Mertezaker, Filip Lam i Miroslav Klose.

Povezana vest:  Venger: Želim da zadržim Podolskog

Poznato je da su penali noćna mora za Engleze na velikim takmičenjima. Nemci su bili bolji od Engleza u izvođenju kaznenih udaraca na Mundijalu 1990. i na Evropskom prvenstvu 1996. godine. Isto tako, Englezi su na penale gubili četvrtfinale mečeve na Euru 2004. godine i na Svetskom prvenstvu 2006. godine, oba puta od Portugalije.

Povezana vest:  Livorno pobedio Atalantu

Telegraph izveštava i o uspešnosti petorice engleskih reprezentativaca koji bi, bude li potrebno, pucali penale protiv Elfa u nedelju. Od zadnjih pet udaraca sa bele tačke, kada su u pitanju utakmice za klub ili reprezentaciju, jedino je Beri postigao svih pet golova, dok su Lampard, Džerard, Runi i Milner po četiri puta bili uspešni, a po jednom su promašili.

Povezana vest:  Fifa i Adidas produžili ugovor do 2030. godine