Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je danas da nije zadovoljan kako su fudbaleri tog kluba igrali u pobedi nad Tiranom.

„Naši igrači moraju da shvate da Crvena zvezda raste iz dana u dan, i da rastu i naša očekivanja i očekivanja naših navijača, medija i celokupne javnosti. Moraju da shvate da igrajući za Zvezdu imaju ogromnu odgovornost. Nije važno samo da se pobedi nego je važan i način na koji Zvezda pobedjuje. Ne sme da se igra onako kako je Zvezda igrala sinoć u Tirani. Igrali smo nedopustivo slabo. To nije Zvezda koju želim“, rekao je Mrkela za sajt kluba.

Zvezda je u utorak uveče pobedila Tiranu sa 1:0 i plasirala se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Povezana vest:  Podolski: Nisam se dogovorio sa Arsenalom

Mrkela je kazao da je na aerodromu posle utakmice razgovarao i sa trenerom Dejanom Stankovićem, koji je, kako je naveo, „svestan svega“.

„Ali, neću o detaljima, jer želim da to ostane unutar naše kuće. Napravili smo dobar tim, možda i najbolji u poslednjih šest godina i normalno da su očekivanja velika“, kazao je Mrkela.

Po njegovim rečima, zbog utakmice u Albaniji je bilo pritiska.

„Jeste bio pritisak oko ove utakmice, ali to je Zvezda. Uvek je neki pritisak. Rekao sam već ranije, a sada ću ponoviti, ko nije spreman da igra, da radi i da živi pod pritiskom, taj nije za Crvenu zvezdu. Nezadovoljan sam i ljut, neću reći da sam razočaran, jer smo pobedili. Samo zbog pobede to neću reći. Sve ostalo nije valjalo i ovako više neće moci“, rekao je Mrkela.

Povezana vest:  Paragvaj savladao jedinu neporaženu reprezentaciju sa Svetskog prvenstva

On je naveo da predstoje razgovori sa igračima.

„Moraju da menjaju svoj karakter i svoje navike. Moraju da budu hrabriji i odvažniji, moraju da budu svesni da nose dres Crvene zvezde. Nema u Zvezdi minulog rada i samozadovoljstva. Verujem u trenera Dejana Stankovića i njegov stručni štab, verujem u ove igrače. Imamo vremena do trećeg kola i 15. septembra da ispravimo sve uočene greske i rešimo probleme. Mora ovo mnogo bolje. Čeka nas još mnogo posla“, rekao je sportski direktor Zvezde.

Povezana vest:  Fajnal-for Sosijete Ženeral superlige, za pehar u Leštanima!

Mrkela je čestitao igračima i stručnom štabu na pobedi i plasmanu u treće kolo kvalifikacija.

„Ovo je 14. protivnik zaredom koga smo u godinama za nama pobedili i izbacili na našem putu ka zacrtanom cilju. Prešli smo neverovatan put i velikim pobedama i sjajnim rezultatima klub smo doveli sa 209. na 55. mesto na UEFA rang listi. Jeste to veliki uspeh i treba da budemo ponosni zbog toga. Ali, to je prošlost. Moramo da se okrenemo onome što nas čeka sutra“, rekao je Mrkela.