brazil_slavlje

Brazil u prijateljskom meču pobedio Gabon

 

Fudbalska reprezentacija Brazila savladala je večeras u prijateljskoj utakmici u Libervilu domaću selekciju Gabona sa 2:0 (2:0). Strelci su bili Sandro u 12. i Hernanes u 35. minutu.

Petostruki prvaci sveta pokvarili su domaćinu proslavu otvaranja novog stadiona, a do očekivane pobede došli su već u prvom poluvremenu. Susret je, inače, počeo sa 18 minuta zakašnjenja zbog nestanka struje i lošeg stanja terena, koji je bio natopljen vodom.

Povezana vest:  Sloboda Sevojno - Partizan u Beogradu, umesto u Lučanima



Gabon će sa Ekvatorijalnom Gvinejom zajedno organizovati afrički Kup nacija, koji će biti održan od 21. januara do 12. februara sledeće godine. Brazilski selektor Mano Menezes je na prijateljskom susretu u Gabonu izveo tim bez igrača iz domaćih klubova pošto je nacionalni šampionat u završnoj fazi, a naredni prijateljski meč na afričkoj turneji „karioke“ igraju u ponedeljak protiv Egipta.

Povezana vest:  Panatenaikosu dupla kruna

Brazil je u Libervilu igrao u sledećem sastavu: Dijego Alveš, Fabio (od 46. Aleks Sandro), David Luiz, Luisao, Adrijano, Sandro (od 58. Lucaš Leiva), Elijas (od 86. Tijago Silva), Hernanes, Bruno Cesar (od 72. Vilijan), Žonas (od 77. Dudu), Hulk (od 70. Kleber).